Müsteşarın makam aracı saltanatı

Müsteşarın makam aracı saltanatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘bürokratı’ olarak bilinen Faruk Özçelik, biri Halk Bankası’ndan, toplam 5 lüks makam aracı kullanıyor, korumayla dolaşıyor.

Müsteşarın makam aracı saltanatı
16px
24px
31.03.2015 05:36
ABONE OLgoogle
Gençlik Spor Bakanlığı, seçim ekonomisi nedeniyle harcamaları kısıp birçok federasyonun ek ödenek talebini geri çevirirken, AKP’den torpilli müsteşarı Faruk Özçelik 5 ayrı makam aracı birden kullanıyor.

Bakanlıkta, bizzat Bakan Akif Çağatay Kılıç, polis arabaları dahil 3 makam aracı kullanırken, müsteşar Özçelik’e biri lüks otomobil sınıfına giren BMW dahil 5 araç tahsis edilmesi, hem Bakanlık, hem de AKP çevrelerinde huzursuz yarattı.

17-25 Aralık sürecinin merkezindeki Halk Bankası’nın yönetim kurulu üyeliği görevini de sürdüren müsteşar Özçelik’e 2013 yılından bu yana uygulanan teknolojik ve yakın koruma da bakanlık giderlerinin artmasına neden oldu. Bakan Kılıç’ın Ankara dışında makam aracı kullanmayıp, teşkilat bünyesindeki araçları tercih etmesi de “Gerçek bakan kim” sorusunu gündeme getirmiş durumda.

Müsteşar Bey’in arabaları

Yine Çetinkaya Otomotiv’in bakanlığa kiraladığı 06 D. ...2 plakalı bir de BMW marka araca binen Özçelik’in Taşıt Tahsis Kanunu’na göre kamu görevinde lüks sınıf bu aracı kullanma hakkı yok. Ancak bu yasayı da 4 Fluence marka araca karşılık BMW alarak delen taşıt müdürlüğü araçların plakasını da sürekli değiştiriyor. Dikkat çekmemesi için 4 Fluence marka araca karşılık BMW marka füme renkli makam aracı şehir dışı programlarda görücüye çıkıyor. Bu araçlara ek olarak 2 adet Audi marka araç da yine müsteşarın emrinde.

25 müsteşarda yok

Faruk Özçelik, paralel yapılanma konusundaki görevden almalar ve hükümetin başlattığı kampanyanın ardından kendisine yönelik tehditleri gerekçe göstererek koruma alarak da dikkat çekti. MİT ve Başbakanlık müsteşarı dışında 25 Bakanlık müsteşarı dışında tek korumaya sahip olan üst düzey bürokrat da yine Özçelik.

4 polis, dijital koruma

2011’de kurulan bakanlığın tüm kadrolarını torba yasa ile boşa çıkaran Özçelik, kendi personelinden bile çekinir halde. Özel korumanın yanı sıra ilk kez bakanlık giriş çıkışlarını polisler korumaya başladı. 4 polis düzenli olarak bakanlık giriş kapılarında nöbet tutuyor. Parmak izi ile 6. kata çıkılsa bile Özçelik’in, makamına girmek için de damar okuma sisteminden geçmek gerekiyor. Bu denli güvenlik önlemi CIA’de MİT’te bile henüz yok. Özçelik’in tüm spor tesislerinin deprem başta olmak üzere her türlü denetimini yapan bakanlığın 25’e yakın spor kontrolünü sokağa terk ettikten sonra bu önlemleri alması dikkat çekiyor.

Arif Kızılyalın / Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde