Mustafa V. Koç, dünyadaki 10 şirket liderinden biri seçildi

Mustafa V. Koç, dünyadaki 10 şirket liderinden biri seçildi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç HeForShe’nin 10x10x10 Etki Programı kapsamında dünyadaki 10 şirket liderinden biri seçildi.

Mustafa V. Koç, dünyadaki 10 şirket liderinden biri seçildi
16px
24px
08.01.2016 09:54
ABONE OLgoogle
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç HeForShe’nin 10x10x10 Etki Programı kapsamında dünyadaki 10 şirket liderinden biri seçildi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından yürütülen ve cinsiyet eşitliği için küresel bir dayanışma hareketi olan HeForShe’nin 10x10x10 Etki Programı kapsamında dünyadaki 10 şirket liderinden biri seçildi.

Program çerçevesinde cinsiyet eşitliği çalışmalarıyla ilgili 3 temel taahhütte bulunan şirket liderleri, 22 Ocak’ta Davos’ta bir araya gelecek. Moderatörlüğünü Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Emma Watson’ın üstleneceği toplantıda, liderler bir yılda kat ettikleri mesafeyi kamuoyu ile paylaşacaklar. Davos’ta Emma Watson’ın sorularını yanıtlayacak olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, ‘Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur’ çağrısını tekrarlarken, daha iyi bir yaşam ve iş ortamı için cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulayacak.
   
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) dünya çapında Eylül 2014’te başlattığı ve Mart 2015’te Koç Topluluğu’nun Türkiye’deki ana destekçisi olduğu HeForShe kampanyası ses getirmeye devam ediyor. HeForShe kampanyası kadın-erkek herkesi toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarını savunmaya çağırıyor.
   
HeForShe’nin Küresel Etki Lideri’nden biri olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, 22 Ocak’ta Davos’ta gerçekleşecek 10x10x10 Etki Programı etkinliğine katılacak. Mustafa V. Koç’un yanı sıra toplantıda Mc Kinsey, Vodafone, Twitter, Unilever, Barclays, Schneider Electric, PwC, Accor ve Tupperware Yönetim Kurulu Başkanları da projeye sağladıkları katkıyı katılımcılarla paylaşacak.

BM İyi Niyet Elçisi Emma Watson’ın sorularını yanıtlayacak olan Mustafa V. Koç, 10x10x10 Etki Programı dahilinde Koç Holding’in taahhüt ettiği 3 alan hakkında bilgi verecek. Bu taahhütler, HeforShe’nin Türkiye destekçiliği kapsamında 2017’ye kadar 4 milyon destekçiye ulaşmak, 2020 yılına kadar en az 100 bin kişiye cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık eğitimi vermek ve toplumsal cinsiyet duyarlı işyeri kültürünü güçlendirilerek eşitliği sağlamak şeklinde belirlendi.
   
HerForShe’nin Türkiye ana destekçisi olan Koç Topluluğu bu kampanyanın yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmalarını kapsamlı projelerle ortaya koyuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bir insiyatifi olan İş’te Eşitlik Bildirgesi’nin ve UN Women ve UN Global Compact’ın ortak metni olan ”Kadının Güçlenmesi İlkeleri”nin imzacısı olan Koç Holding, 2006’dan bu yana yürüttüğü Ülkem İçin Projesi’nin 2015 – 2017 temasını da “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” olarak açıkladı. Koç Topluluğu çalışanları, yöneticileri ve bayileri, projenin yeni döneminde aktif görev alacak. Proje kapsamında Koç Holding, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) ve Koç Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (Koç-KAM) & Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile işbirliği yaptı. Projeyi Türkiye’nin dört bir yanına taşıyacak bayi ağı çalışmaları da 81 ili temsil eden ve projenin gönüllü elçileri olan Koç Topluluğu bayileri ile bölge müdürlerinin katıldığı toplantıyla başladı. Proje, farkındalık eğitimleri ile Türkiye’ye yayılacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde