Mustafa Koç'tan Arçelik çalışanını kurtaranlara teşekkür

Mustafa Koç'tan Arçelik çalışanını kurtaranlara teşekkür

Mustafa Koç, Lübnan'da kaçırılan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin'in serbest bırakılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Mustafa Koç'tan Arçelik çalışanını kurtaranlara teşekkür
16px
24px
12.09.2012 11:49
ABONE OLgoogle

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Lübnan'da kaçırılan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin'in serbest bırakılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tekin'in sağlıklı bir şekilde ailesine kavuşması için büyük destek veren Türk ve Lübnan devletlerinin yetkililerine teşekkür etti.

      Koç, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, 15 Ağustos'ta Beyrut'ta kaçırılan ve dün gece serbest bırakılarak ailesine kavuşan Arçelik AŞ çalışanı Aydın Tufan Tekin'in yeniden özgürlüğüne kavuşması için alıkonulduğu ilk günden itibaren her türlü imkanı seferber eden tüm resmi ve sivil mercilere teşekkürlerini iletti.

      Aydın Tufan Tekin'in serbest kalarak sağlıklı bir şekilde ailesine ve sevdiklerine kavuşmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Mustafa Koç, ''Günlerdir sabırsızlıkla beklediğimiz bu güzel haberi almaktan ve arkadaşımızın sağlıklı bir şekilde Türkiye'ye dönmesinden dolayı büyük bir sevinç içindeyiz'' dedi.

      Aydın Tufan Tekin'in alıkonulmasının ardından başta Türk ve Lübnan üst düzey diplomatik yetkililerinin çok titiz bir takip ve hassasiyetle konuya yaklaştığını ifade eden Koç, yayınladığı teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi:

      ''Aydın Tufan Tekin'in karşı karşıya kaldığı ve hepimizi endişelendiren bu üzücü durum, 80 bin kişiyi aşan çok büyük bir aile olan Koç Topluluğu için de son derece titizlikle izlenen ve yakından takip edilen bir süreci beraberinde getirdi. Bu süreçte başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız olmak üzere devletimizin tüm mercilerinin gösterdikleri yakın ilgi ve çaba hem Aydın Tufan Tekin'in ailesi hem de bizler için en büyük destek oldu.

      Başta Dışişleri Bakanımız ve Bakanlık yetkililerimizin düzenli, sağlıklı bilgi akışını sağlamaları ve gösterdikleri yakın ilgi sayesinde bu tedirgin bekleyiş süresinde arkadaşımızın salimen geri döneceğine olan inancımızı koruduk. Bu vesileyle, baştan itibaren çok ciddi bir yaklaşımla Türk resmi makamlarıyla işbirliği içinde çalışan Lübnan resmi makamları, Beyrut Büyükelçiliğimiz ve Lübnan'da bulunan Arçelik İş Ortağımıza içten teşekkürlerimi sunmak isterim. Aydın Tufan Tekin'in sağlıklı bir şekilde ailesine kavuşmasına ve sevenlerinin bu süreci metanetle atlatmasına katkıda bulunan Türk ve Lübnan devletlerinin verdiği destek bizim için unutulmaz olacaktır.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde