Mustafa Ezici'den Emrullah Turanlı'ya şok suçlama: İşimi elimden aldı

Mustafa Ezici'den Emrullah Turanlı'ya şok suçlama: İşimi elimden aldı

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ile yılda 10 bin ton atık yağ toplayan Ezici Yağ şirketinin sahibi Mustafa Ezici 5 sene ortak olmuştu..

Mustafa Ezici'den Emrullah Turanlı'ya şok suçlama: İşimi elimden aldı
16px
24px
17.07.2017 11:38
ABONE OLgoogle

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ile yılda 10 bin ton atık yağ toplayan Ezici Yağ şirketinin sahibi Mustafa Ezici 5 sene önce ortak olmuştu. Türkiye çapındaki hane ve iş yerlerindeki atıklarını enerjiye dönüştürmek için ortak yapan iki şirket arasında kriz çıktı.

Aynı zamanda Taş Yapı'nın uzun süre basın danışmanlığını da yapan Ezici yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Emrullah beyle 2012 yılında bir tekne satışı sırasında tesadüfen tanıştım. Bana ne iş yaptığımı sordu. Ben de atık yağ toplayarak enerji ürettiğimi söyledim. Bana bu işe 'Beni ortak et' dedi. Ben de fabrikamı gösterdim. Hatta kendi otelinin atık yağlarını da aldığını söyledim.. Kendisi bu işe inandı çok ciddi yatırımlar yaptı. 

Ezici Yağ AŞ'nin yüzde 76.2'sini yeğeni Hüseyin Turanlı üzerine aldı. O tarihlerde benim bankalara borcum vardı. Garanti, İş Bankası gibi bankalara 13.7 Milyon TL borcu kayıt altına aldı. Sonra da babam ve kardeşlerimden 20 Milyon TL'lik gayrimenkulü teminat aldı. 

Şirketi aldıktan bir sene sonra "Ezici Yağ AŞ'nin Dilovası'nda bulunan fabrika tapusunu Deha AŞ'nın üzerine geçirelim" dedi. Ben de iyi niyetle kabul ettim. Deha AŞ'nin yüzde 100 hissesi sadece Emrullah Turanlı'ya ait. Şirketi Deha'ya sattı. Bütün 70'e yakın aracı ve bütün atık yağ müşteri portföyü Deha'nın üzerine geçti. Orhanlı'daki arsasına yağ depolama kurdu. Burada 40 Bin ton yağ stoklandı. Bunun piyasa bedeli 80 Milyon TL. Kocaeli Aslanbey'de TT AŞ diye biodizel üretmek için italyanlara fabrika kurdurdu. 

Ardından beni kapı dışarı koymak için herşeyi yaptı. Benim ve ailelerimin bankalara verdiği ipoteklerin karşılığını ödeyip bankalardan gayrimenkulleri devraldı. Şuanda bunların satışını istemiş. O gayrimenkulleri satıp parasını alacak. 5 sene ben bu insanın medyada sürekli haberlerini yaptırdım. Benim tüm çevremden faydalandı, sonra da beni kapı dışarı koydu. Kendisiyle ortak olduğumuzda atık yağda ÖTV vardı. Şimdi atık yağdan ÖTV kaldırıldı.  

EPDK 1 Ocak 2018'den itibaren motorinin içerisine 0,5 bitkisel atık ve ham yağlardan imal edilen biodizel katma zorunluluğu yürürülüğe girecek. Deha'nın değeri buna göre 100 milyon dolar oldu. Bu katma zorunluluğunu Emrullah Turanlı biliyordu. 6 ay önce benimle ufak bir konudan dolayı kavga edip ilişkisini kopardı. Amaç benim şirkette olan haklarımı almaktı. Kendisine hakkımı helal etmiyorum. 

Benim 11 milyon TL borcumu ödedi. Ben o parayı faiziyle ödeyip fabrikamı geri almak istiyorum. O ise 80 Milyon Dolar harcama yaptım diyerek benden 80 milyon Dolar istiyor. Benim şuanda malımı, mülkümü, işimi elimden aldı. Şimdi de 5 yıl boyunca çocuklarımı geçindirmek için kendisinden aldığım 641 bin TL, 60 Bin dolar ve bin euroyu ihtarname göndererek geri istiyor. 120 tane avukatla çalışıyorum diyor. Bir iş adamının 120 avukatı olur mu!".

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde