Murat Ülker, o ülkede yağ fabrikası kuruyor

Murat Ülker, o ülkede yağ fabrikası kuruyor

Son dönemde yaptığı yatırımlar ve satın almalarla adından sıkça söz ettiren Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker’in yeni rotası dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Brunei Sultanlığı oldu.

Murat Ülker, o ülkede yağ fabrikası kuruyor
16px
24px
08.02.2017 23:01
ABONE OLgoogle

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre önce Ülker-Brunei Sultanı Hassan El Bolkiah’ın 2012’de başlayan işbirliğinden bahsetmekte fayda var.

Beş yıl önce masaya oturan iki taraf Yıldız Holding’e ait Marsa Yağ Sanayi üzerinde görüşmeye başladı. Brunei Sultanı Hollanda’da kurulu Manolya Holding Coöperatief adlı şirketiyle, Marsa’nın yüzde 20’lik hissesini satın aldı. Ortaklığın ikinci aşamasında ise Ülker Ailesi, 400 bin nüfuslu bu Güneydoğu Asya ülkesinde 30 milyon dolar sermayeli Western Food and Packaging SDN BHD adlı bir şirket oluşturdu.

Murat Ülker, Türkiye’nin önde gelen 40 işadamına ne anlatacak?

100 KİŞİYE İŞ İMKANI VERECEK

İşte bu ortaklık üçüncü, yani son aşamada yatırıma dönüştü. Yıldız Holding’in Marsa adlı şirketi Brunei’nin başkenti Darussalam’da fabrika kurdu. 2017’nin ikinci çeyreğinde açılacak bu fabrika, ülkeye yapılmış son dönemdeki en büyük yabancı yatırım olarak öne çıkıyor.

Murat Ülker, Bizim Mutfak'ı neden sattıklarını açıkladı

Gelelim yeni üretime başlayacak tesis hakkında bilgi vermeye...

Brunei Finans Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Marsa’nın fabrikasında margarin yağı üretilecek. Serasa Endüstri Bölgesi’nde çalışmalarına başlayacak tesis, 1.9 hektarlık alanda üretim yapacak. Günlük üretim kapasitesi 200 ton olacak. 2017’yi bu tesis 100 kişilik istihdamla kapatacak. Brunei’deki bu fabrikadan yapılacak üretim ülke dışına da satılacak. Özellikle Asya pazarı burada hedef bölge olarak belirlendi.

Türkiye’nin en zengin işadamı olan Murat Ülker’in ortak üretim yapacağı dünyanın en zengin soylusu unvanına sahip Brunei Sultanı Bolkiah bir zamanlar dünyanın en zengin insanıydı. Kişi başı geliri 79 bin dolar olan ülkede yaşayanlar, dünyanın en zengin beşinci milletini oluşturuyor.

ALTIN KAPLAMALI UÇAĞI VE ARACI VAR

Altın kaplamalarla döşenmiş bir Boeing 747 ile 6 küçük uçağı, 2 helikopteri olan Brunei Sultanı Bolkiah otomobil koleksiyonuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş bir isim. Sultanın biri altından 7 bin tane arabası var.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde