Murat Ülker'in hayali gerçek oluyor

Murat Ülker'in hayali gerçek oluyor

2 yıl önce UCZ'yi alacağı gündeme gelen Yıldız Holding'e onay çıktı

Murat Ülker'in hayali gerçek oluyor
16px
24px
04.07.2016 16:10
ABONE OLgoogle
Rekabet Kurumu, UCZ Mağazacılık hisselerinin Yıldız Holding tarafından devralınmasını onayladı

Rekabet Kurumu, UCZ Mağazacılık hisselerinin belli oranının Yıldız Holding tarafından devralınması işlemine izin verdi.
 
Faaliyetlerine Mayıs 2012'de 10 mağaza ile başlayan UCZ Mağazacılık için Yıldız Holding Haziran ayının başında Rekabet Kurumu'na başvurmuştu.
 
Yıldız Holding 2011 yılında Şok Marketleri satın alarak perakende sektöründe ciddi bir adım atmıştı. Holding'in girişimlerinden Gözde Girişim liderliğinde bir konsorsiyum tarafından satın alınan ŞOK 72 ilde 2 bin 250'den fazla mağazaya sahip durumda.

2 YIL ÖNCE YAKIN ARKADAŞLARI ALMIŞTI...

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in alacağı konuşulan UCZ'nin yüzde 60'ı Ülker'in yakın çalışma arkadaşları tarafından alınmıştı. 

Park Holding'in patronu Turgay Ciner, mağazacılık zinciri UCZ'yi, Ergün Bodur, Ertan Acar, İsmet Or, Ahmet Özaktaç ve Veysel Taşkın'a satmıştı. O dönemde kulislerde, zincir marketi Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker'in alacağı konuşuluyordu.
 
'ÇOK ŞAŞIRACAĞINIZ HAMLELER OLACAK' DEMİŞTİ

Son olarak United Biscuits bünyesinde McVitie's markalı ürünlerin Türkiye'de satışına başlayan Ülker, geçtiğimiz günlerde de "Çok şaşıracağınız hamleler olacak" demişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde