Murat Ülker, en çok satan Dost markasını kime vermiş?

Murat Ülker, en çok satan Dost markasını kime vermiş?

Dost markasının bugün Türkiye’nin en çok satan yoğurt ve süt markası olduğunu biliyor muydunuz? Markanın çok ilginç hikayesi...

Murat Ülker, en çok satan Dost markasını kime vermiş?
16px
24px
06.11.2015 13:59
ABONE OLgoogle
BİM’in başarısını bilmeyen yok. Açtığı mağazalar, sağladığı istihdam ve cirosuyla marketçilik sektörünün liderlik koltuğunda oturuyor. BİM, daha çok private label (özel markalı) ürünlerle öne çıkıyor.

BİM mağazalarındaki ürünlerin yaklaşık yüzde 70’ini bu tarz ürünler oluşturuyor. BİM’in yoğurt ve süt markası Dost da bunlardan biri. Dost markasının bugün Türkiye’nin en çok satan yoğurt ve süt markası olduğunu biliyor muydunuz? Yani İçim, Sütaş, Pınar, Yörsan gibi birçok markayı geride bırakmış durumda. Dost markalı ürünler Murat Ülker’in bir süre önce Fransızlara sattığı Ak Gıda tesislerinde üretiliyor.

Geçtiğimiz günlerde yoğurt sektörünün lider markası Dost ile ilgili ilginç bir hikayeye ulaştık. Bu markanın ilk sahibi Yıldız Holding’miş. Murat Ülker’in ilk niyeti bu markayı bisküvi markası yapmakmış.

BİM’in ilk yıllarında Mustafa Latif Topbaş ve ekibi Murat Ülker’in elinde tutuğu markalardan birine talip olmuş. Murat Ülker de ortağı ve dostu Topbaş’a dört marka önermiş.

Topbaş ve ekibi Dost markasını isteyince Ülker de onları kıramamış ve markayı BİM’e devretmiş. Tam bir dost alışverişi olmuş... Bu devir sayesinde Dost Türkiye’nin en çok satan yoğurt ve süt markası haline dönüşmüş. Sizce de ilginç bir marka hikayesi değil mi?

Para dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde