Murat Ülker'den sessiz sedasız satış!

Murat Ülker'den sessiz sedasız satış!

Godiva, Demet's, United Biscuits gibi dünya markalarını bünyesine katan Yıldız Holding'den sessiz sedasız satış...

Murat Ülker'den sessiz sedasız satış!
16px
24px
23.05.2016 08:01
ABONE OLgoogle
2010 yılında Tiryaki Holding ile Danem isimli ortak bir şirket Yıldız Holding tüm hisselerini Tiryaki Holding'e devretmiş

Yıldız Holding 73 ülkede 47 bin çalışanıyla 12.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip. Geçtiğimiz yıllarda hep büyük satın almalarla adını duyuruyor. Godiva, Demet's, United Biscuits gibi dünya markalarını bünyesine kattı.

Ancak son bir yıldır Holding şirket satışlarıyla anılmaya başlandı. Grup, ana iş kolu atıştırmalık ve çikolata dışındaki şirketlerini satıyor. Bu çerçevede süt ve içecek grubunu geçen yıl satmıştı. Şu sıralar sessiz sedasız bir satış daha gerçekleştirmiş.

Yıldız Holding 2010 yılında bakliyat sektörünün lideri konumundaki Tiryaki Holding ile Danem isimli ortak bir şirket kuruluşu gerçekleştirmişti. Bu şirkette Yıldız Holdingin payı yüzde 51, Tiryaki Holdingin payı ise yüzde 49 idi. Danem Gıda'nın yönetiminde iki holding eşit şekilde temsil ediliyordu.

Danem ile Yıldız Holding, Bizim markalı bakliyat ürünlerini üretip satıyordu. Duyulana göre, bu ayın başında sessiz sedasız hisse devri yapılmış. Yıldız Holding hisselerinin tamamını Tiryaki Holding'e devretmiş. 3 milyon TL sermayeli şirketin yönetimi de tamamen Tiryakioğlu Ailesi'nden oluşmuş.

Danem Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu olurken, Süleyman Tiryakioğlu, Mehmet Tiryakioğlu ve Fatih Tiryakioğlu da Yönetim Kurulu Üyeleri olarak görev almışlar.
Yıldız Holding tarafı henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Bu adımla 1 bakliyat sektöründen tamamen çıktılar mı, yoksa Bizim markalı ürünleri yine Danem Gıda aracılığıyla mı ürettirecekler henüz bilmiyoruz. Bunu yapılan açıklamalarla öğreneceğiz. Ancak dostça bir ayrılık olmuş.

Murat Ülker, Tiryakioğlu Ailesi ile bir akşam yemeğinde bir araya gelmiş. "Biz ana iş kollarına yoğunlaşıyoruz ama isterseniz ortaklığa devam ederiz" demiş. Tiryakioğlu tarafı da siz nasıl isterseniz cevabını vermiş. Sonuçta dostça ayrılık olmuş. Bizim Mutfak markası Ülker'de devam edecekmiş. Danem şirketi Tiryakioğlu Ailesi'ne geçmiş. Yıldız Holdingin genel politikasına bakılırsa, bakliyat sektöründen çıkması sürpriz değil... 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde