Murat Ülker'den iki felaket haberi! Çok şükür..

Murat Ülker'den iki felaket haberi! Çok şükür..

Ülker Grubu'nun Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde bulunan Aytaç Entegre Et Tesisleri'nde önceki gece sabaha doğru yangın çıktı. Bir kötü haber de yurt dışından...

Murat Ülker'den iki felaket haberi! Çok şükür..
16px
24px
14.12.2015 08:40
ABONE OLgoogle
Ülker Grubu'nun Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde bulunan Aytaç Entegre Et Tesisleri'nde önceki gece sabaha doğru yangın çıktı. Yangında ambalaj deposu hasar görürken, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, çalışmaların yangından etkilenmeyeceğini açıkladı.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük entegre et tesislerinden Aytaç'ta yangın çıktı. Beyaz et ve sevkiyat bölümünde maddi hasar meydana gelirken, yangının kahvaltı saatlerine denk gelmesi can kaybını önledi.

Ülker'in çatı şirketi Yıldız Holding'e bağlı Aytaç Entegre Et Tesisleri'nde gece vardiyasında 190 kişinin çalıştığı beyaz et entegre tesisinde yangın çıktı. Olay yerine Çankırı ve Çerkeş itfaiye ekipleri sevk edilirken, dumandan etkilenen bazı çalışanlar hastaneye kaldırıldı. İlçenin üzeri dumanla kaplandı. Yangın yerel imkânlarla kontrol altına alınamayınca Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) devreye girdi.

AFAD koordinasyonunda olay yerine itfaiye, sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. Çerkeş İtfaiyesi'nin yanı sıra Çankırı merkez ve çevre şehirlerden ekipler müdahalede bulunuldu. İtfaiye araçlarının yanı sıra CL 215 amfibik yangın söndürme uçağı ile yapılan müdahale sonunda yangın söndürüldü. Yangında etkilenen bazı çalışanlar çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Tesislerde incelemelerde bulunan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, büyük ihtimalle elektrik kontağından çıktığı anlaşılan yangında canlı tavuklarda kayıp yaşanmadığı, sadece ambalaj malzemelerinin bulunduğu deponun hasar gördüğünü söyledi.

1993 yılında kurulan Aytaç Gıda, 2013'te Yıldız Holding tarafından satın alındı. 852 bin metrekarelik alanda kurulu 7 ayrı işletmede üretim yapan Aytaç Tesisleri, günde 750 büyükbaş, 2 bin 500 küçükbaş hayvan kesebilme, 100 bin tabaklı 60 bin poşetli bütün tavuk üretebilme ve yılda 60 bin hayvan işleme kapasitesine sahip.

MURAT ÜLKER: ÇOK ŞÜKÜR CAN KAYBI YOK

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yangında ambalaj deposunun hasar gördüğünü ifade etti. Tesisin sigortalı olduğunu ve işlerin etkilenmeyeceğini belirten Ülker, “Çalışanlarımızı yarın bekliyoruz. Arayan dost ve sektör üyelerine teşekkürler. İtfaiye ekiplerine teşekkür ederiz. Çok şükür can kaybı yok.” dedi.

BİR KÖTÜ HABER DE İSKOÇYA'DAN 

Murat Ülker, ayrıca geçen günlerde İskoçya Carlisle fabrikasını ve şehri de su bastığını duyurdu. Ülker yaptığı açıklamada, "Geçen hafta İskoçya'daki Carlisle fabrikamızı tüm şehirde olduğu gibi iki metre yüksekliğinde sel bastı. On yıl kadar önce de olmuş. Herhalde birkaç ayda herşey normale dönecektir. Bu arada diğer tesislerden siparişler karşılanacaktır.

Bu kabil afetler ne kadar tedbir alınsa da kaderde varsa önlenemiyor. Fakat tek tesellimiz can kaybı olmaması, mala gelen zararın hep beraber çalışarak telafisi mümkündür. Yeterki biz inanalım ve birlik olalım." dedi..
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde