Murat Ülker'den flaş FETÖ açıklaması

Murat Ülker'den flaş FETÖ açıklaması

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan personeline ilişkin açıklamalarda bulundu

Murat Ülker'den flaş FETÖ açıklaması
16px
24px
06.10.2016 15:35
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar'a FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan personeline ilişkin açıklamalarda bulundu

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, grup çatısı altındaki şirketlerde 50 bin personelin çalıştığını belirterek, "Bunlar arasından birkaç çalışanımız FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı, sonra tutuklandı. Tüm haklarını ödeyip ilişkilerini kestik. Daha sonra bu kişiler takipsizlik kararıyla serbest kalınca dönmek istediler. Karar vermiş değiliz" dedi.

Darbe sonrası Twitter'dan "Sivil demokrasi şehitlerimizin ilk derece yakınlarına destek olmak için işe alımda öncelik vermek istiyorum"tweeti adan Murat Ülker, işe alımlar ve FETÖ soruşturması nedeniyle işine son verilen personele ilişkin Vahap Munyar'ın sorularını yanıtladı.

"3-4 başvuru oldu, tamamını işe aldık" diyen Ülker'in açıklamaları şöyle:

- Neden bu kadar az oldu? 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’nin aileleri istihdam davetinize ilgi göstermedi mi?

- Şehitlik kaydı konusundaki işlemler sanıyorum zaman aldı. Onun da etkisi olabilir.

50 BİN ÜLKER ÇALIŞANINDAN...

- Yıldız Holding çatısı altındaki şirketlerde 50 bin personel çalışıyor. Bunlar arasından birkaç çalışanımız FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı, sonra tutuklandı. Talepleri doğrultusunda haklarını ödeyip, grubumuzla ilişkilerini kestik.

SERBEST KALANLAR OLDU

- Söz konusu çalışanlar daha sonra savcılığın takipsizlik kararıyla serbest kaldı. Bu sefer bize dönmek istediler.

- Haklarını ödedikten sonra onları işe almak gibi yasal zorunluluğunuz var mı?

- Yok ama şirketlerimize emek vermiş insanlar. Vicdani bir durum söz konusu. Henüz karar verebilmiş değiliz.

- 50 bin kişilik istihdam içerisinde birkaç kişilik FETÖ şüphelisi, çok da önemsenecek bir oran değil.

- İşe alım süreçleri dünyada geçerli kurallara göre yürürse, personelin işini koruyabilmesi, yükselebilmesi performansa göre olursa, şüpheli sayısı da böyle düşük kalabiliyor. Yani, sistemin iyi çalışması önemli. 
İşe alım süreçleri hakim, emniyet mensubu, öğretmenler için de olması gereken gibi yürüseydi, sınav sahtekarlıkları yapılmasaydı, bugün kamuda binlerce kişinin topluca ilişiğinin kesilmesi olayı yaşanır mıydı?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde