Murat Ülker'den 55 Milyona yeni şirket

Murat Ülker'den 55 Milyona yeni şirket

Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, 2007 yılından bu yana adını ulusal ve uluslararası satın almalarla duyuruyor. Ancak ramazan Bayramı öncesi sıcak bir gelişme yaşandı

Murat Ülker'den 55 Milyona yeni şirket
16px
24px
27.07.2015 12:37
ABONE OLgoogle
Ülker markasının sahibi Yıldız Holding,2007 yılından bu yana adını ulusal ve uluslararası satın almalarla duyuruyor. Yurtdışında aldığı ünlü markalarla adından söz ettiren Holding, 2007’de ünlü çikolata markası Godiva'yı, 2014 başında Amerika'nın en eski ve köklü şekerleme şirketlerinden DeMet's Candy Company'yi, 2014'ün son ayında İngiltere'nin lider bisküvi markası United Biscuits'i bünyesine katmıştı.

Bu operasyonlarla grubun 2014 konsolide cirosu United Biscuits hariç 18 milyar TL seviyesini geçti. Ülker uluslararası markaları satın alırken bir taraftan ortaklıklara da İmza attı. Bu ortaklıklardan birini Alman çay devi Milford İle yapmıştı.

İki ortak Oba çay ve Doğa Çay le piyasada dört yıl boyunca var oldu. Geçen yıl bu ortaklık bitirildi ve Alman ortağın hisselerini Yıldız Holding devraldı.

Yıldız Holding, çay konusunda ne yapıyor, ortaklık sonrası değişen bir durum var mı diye araştırınca hem şirketin unvanının değiştirilmiş olduğunu hem de yeni bir şirket kuruluşu yapıldığını fark edildi.

23 Ekim 2014 tarihinde Milford Yıldız Gıda unvanlı şirketin ismi Enfesler Gıda ve Pazarlama olarak değiştirilmiş. 54 milyon 775 bin TL sermayeli Enfesler Gıda ve Pazarlama da 7 Ekim tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul İle kısmi bölünme kararı almış. Kısmi bölünme sonrasında ise Ramazan Bayramı öncesinde 5 milyon 266 bin TL sermayeli Enfes Çay Üretim ve Pazarlama şirketi kurulmuş. Alman ortakla yolların ayrılmasından sonra çay şirketleri İle ilgili düzenlemelerin yapıldığı görülüyor.

Yıldız Holding, çay konusunda eskisi kadar öne çıkmıyor. Holding yönetimine, yeni şirketle İlgili olarak "Yeni bir yatırımın ya da ortaklığın habercisi mi?" sorulan soruya, holding kanadından yapılan açıklamada yeni bir durumun olmadığı, sadece rutin işlemler olduğu bilgisi verildi. 
Para Dergisi


Read more: http://www.finansgundem.com/finans-kulis/yildiz-holding_in-yeni-cay-sirketi-697287.htm#ixzz3h5CvpnZP
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde