Murat Ülker, İngiliz futbol devini 250 Milyon Euro'ya satın mı alıyor?

Murat Ülker, İngiliz futbol devini 250 Milyon Euro'ya satın mı alıyor?

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in İngiltere Premier Lig’inin köklü kulübüne 250 milyon Euro teklif ettiği belirtiliyor...

Murat Ülker, İngiliz futbol devini 250 Milyon Euro'ya satın mı alıyor?
16px
24px
17.10.2017 16:01
ABONE OLgoogle

Londra'da yayımlanan Evening Standard gazetesi, iş adamı Murat Ülker'in Premier Lig'in köklü kulüplerinden Newcastle United'ın talipleri arasında satışa en yakın isim olduğunu yazdı.

10 yıldır United'ın sahibi olan Mike Ashley, dün kulübü satışa çıkarmış ve Noel'e kadar takımı satmayı umduğunu söylemişti.

BBC Türkçe’nin Evening Standard'dan aktardığı habere göre, Murat Ülker'in de aralarında bulunduğu kulübün talipleri, aylardır satışı takip ediyor.

Gazeteye konuşan kaynaklar, Ülker'in kulübe 250 milyon Euro ödemeye hazır olduğunu söyledi.

Newcastle United'ın diğer taliplerinin de Ortadoğu'da milyarlarca dolarlık fonlar yöneten yatırımcı Amanda Staveley ve Çinli yatırımcılar olduğu bildirildi.

Ülker ailesinin Londra'daki temsilcisi Tom McLoughlin, "Ülker ailesinin zaten İngiltere'de kapsamlı varlıkları ve önemli yatırımları bulunuyor. Futboldan anlıyoruz ve başlıca hedefimiz Newcastle'ı ilk altı kulüp arasına sokmak, Avrupa kupalarında mücadele etmesini sağlamak ve hem ülke içinde hem de dünya genelinde taraftarlarını arttırmak" dedi.

'TRANSFER BÜTÇESİ, 60 MİLYON STERLİN'

Murat Ülker'in ayrıca, Menajer Rafa Benitez'i 60 milyon sterlinlik transfer bütçesiyle desteklemeye hazır olduğu kaydedildi.

Newcastle United, Ashley'nin takımı 2007'de 134 milyon sterline satın almasından bu yana çalkantılı bir dönem yaşadı.

Kulüp iki kez Premier Lig'den düşerken, dokuz kez teknik direktör değiştirdi.

Newcastle United'dan ise henüz bu satış haberleriyle ilgili bir yorum yapılmadı.

YILDIZ HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Türk sporunun ve Türk takımlarının her zaman destekçisi olan Yıldız Holding’in Newcastle United Futbol Kulübü’nü satın almayı düşündüğü ve bunun için teklif verdiği yönündeki haberler asılsızdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BİSKÜVİ KRALI

Haberde Ülker’in, İngiliz bisküvi devi United Biscuits’i satın aldıktan sonra markalarını pladis çatısı altında toplayan Yıldız Holding’in global rekabette öne çıkmak için Newcastle United’ı satın almak istediği belirtiliyor.

Haberde “Dünya bisküvi kralı” olarak gösterilen Murat Ülker’in 3.6 milyar dolarlık servetine de dikkat çekiliyor.

BELÖZOĞLU DA FORMA GİYDİ

Milli futbolcu Emre Belözoğlu’nun da 2005-2008 tarihleri arasında forma giydiği İngiltere Premier Lig’in en eski kulüplerinden biri olma özelliğine sahip olan Newcastle United’ın geçtiğimiz günlerde satılığa çıkarıldığı açıklanmıştı.

Kulübün mevcut sahibi Mike Ashley, Newcastle’ın daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için satacağını bildirdi. Newcastle United, ligde 8 haftada topladığı 11 puanla 9. sırada bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde