Murat Çetinkaya'ya küresel görev

Murat Çetinkaya'ya küresel görev

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya FSB'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi Bölgesel Danışma Grubunun Eşbaşkanlığına getirildi

Murat Çetinkaya'ya küresel görev
16px
24px
16.05.2017 12:19
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya küresel finansal sistemi izleyen ve tavsiyelerde bulunan uluslararası bir kuruluş olan Financial Stability Board'un (FSB) Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi Bölgesel Danışma Grubu'nun Eşbaşkanlığına getirildi.

ABD, Çin, Almanya, Fransa gibi ülkeleri de barındıran ve FSB ulusal finansal otoriteleri ve uluslararası standart belirleyici kurumlarla bir arada çalışarak finansal istikrarın kuvvetlendirilmesi için denetleyici, düzenleyici vb finansal politikaların geliştirilmesine destek olmayı amaçlıyor.

 

">15 Mayıs 2017

FSB'den yapılan açıklamaya göre Çetinkaya'nın görevi 30 Haziran'dan itibaren başlayacak.

Çetinkaya'nın eşbaşkanlığı döneminde Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin diğer eşbaşkanlığı görevini ise Katar'ın devlet yatırım fonu olan Qatar Investment Authority'nin (QIA) CEO'su ve Katar Merkez Bankası Başkanı Sheikh Abdullah bin Mohamed bin Saud al-Thani yürütecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde