Mültecilere 10 bin battaniye kampanyası

Mültecilere 10 bin battaniye kampanyası

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Irak ve Suriyeli mültecilere sıcak bir el uzanıyor.

Mültecilere 10 bin battaniye kampanyası
16px
24px
21.11.2014 14:16
ABONE OLgoogle
İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Güneydoğu sınırında kurulan kamplara yerleştirilen mülteciler ile Kuzey Irak’ın Duhok kentinde kamplara yerleştirilen mülteciler için ’’Haydi Sen de Destek Ol, Bir Yürek de Sen Isıt’’ sloganıyla bir kampanya başlattı. Kampanya ile toplanacak battaniyeler tırlarla mülteci kamplarına gönderilecek.
 
Kampanyanın Düzenleme Komitesi Başkanı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, ‘Evinizdeki fazla bir battaniyeyi verin, mültecilere ulaştıralım’ fikrini öğrencilerle paylaşması sürecinin bir mülteci kampı ziyaretinde başladığını söyledi. Eken, ’’Geçtiğimiz günlerde mülteci kamplarından birisini ziyaretimizde, kamp sakinlerine, ‘Bizden ne istersiniz?’ diye sorduğumda, Türkiye’nin misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, ‘ihtiyaçlarımız gideriliyor. Ancak soğuk günler yaklaşıyor. Mümkünse bize battaniye gönderin’ dediler. Bu sözler beni çok etkiledi. Çünkü ne para istediler ne de yiyecek. Sadece soğuktan korunmak için battaniye istediler. Biz de, para bağışı yoluyla bu talebi karşılamaktansa, ‘HAYDİ SEN DE DESTEK OL, BİR YÜREK DE SEN ISIT’ sloganıyla kampanya başlattık. Kampanya ile herkesin evinde kullanmadığı bir battaniyesini üniversitemizin 3 yerleşkesine ulaştırmasını rica ediyoruz’’ dedi.
 
Kampanyanın 10 Aralık 2014 tarihine kadar süreceğini kaydeden Eken, hedeflerinin en az 10 bin battaniye toplamak olduğunu vurgulayarak, ‘Bunları sert kış soğukları başlamadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyoruz. Kampanyamıza katılmak isteyenler, detaylı bilgiye üniversitenin web sayfasında yer alan duyurudan ulaşabilirler’’ diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde