Muhafazakar moda Türk çobanı nasıl milyarder yaptı?

Muhafazakar moda Türk çobanı nasıl milyarder yaptı?

Bloomberg Business, LC Waikiki'nin hikayesini 'Muhafazakar moda Türk çobanı nasıl milyarder yaptı?' başlığı ile sundu.

Muhafazakar moda Türk çobanı nasıl milyarder yaptı?
16px
24px
10.03.2016 13:08
ABONE OLgoogle
Türkiye'de 413 lokasyonda hizmet veren şirket, gerek fiyat politikası gerek büyüme hızı ile ABD perakende devi Walmart'a benzetildi. 

LC Waikiki, geçtiğimiz yıl Türk lirasında yaşanan değer kaybına karşın yüzde 24 oranında artış ile 7 milyar lira gelir elde etti.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre yüzde 9'luk paya sahip Vahap Küçük'ün hisse değeri 400 milyon dolar olarak hesap olarak hesaplanırken, eskiden çoban olan kardeşi Mustafa Küçük'ün yüzde 39 oranındaki payının değerinin 1,7 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Bloomberg'in analizinde, Maltepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşe Nil Kireççi tarafından kaleme alınan bir akademik makalede, LC Waikiki'nin Türkiye'de giyimi 'demokratikleştirdiği' tespitine atıfta bulunulurken; ABD'li Hot Topics ve Wet Seal markalarının ardından Waikiki'nin üretim departmanı başına geçen Maria Comfort'un, "Muhafazakar tüketicilere olan hassasiyetin dışında seküler müşterileri de yabancılaştırmadan,  herkesin markası olmaya özen gösteriyoruz" ifadelerine de yer verildi.

LC WAIKIKI'NİN HİKAYESİ

Waikiki plajından esinlenerek ve Fransızca arkadaş anlamına gelen “Les Copains” kelimelerinin baş harflerinden oluştu.

Tüm dünyada büyük bir marka olan ve yüksek satış raporlarına ulaşan LC Waikiki 1991 yılında Taha Grup‘un kurduğu Tema Tekstil‘e Türkiye lisansını sattı. Bunun ardından Türkiye’de en yaygın giyim markasından biri olmayı başardı. Bunun ardından 1997 yılında dünyadaki tüm LC Waikiki ortakları şirketi satmaya karar verdi. Bunun üzerine Tema Tekstil ismini Tema Mağzacılık A.Ş. olarak değiştirerek tüm dünyadaki LC Waikiki isimlerinin sahibi oldu ve LC Waikiki İstanbul merkezli bir Türk markası haline geldi.

Bugün, LC Waikiki Mağazacılık A.Ş.'nin hisseleri Dizdar, Küçük, Kısacık ve Amouyal aileleri tarafından yönetilmektedir.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde