Moskova'daki Türk şantiyelerine baskın!

Moskova'daki Türk şantiyelerine baskın!

Rusya'da 30 milyar dolarlık inşaat projesi gerçekleştiren Türk müteahhitler zorda.

Moskova'daki Türk şantiyelerine baskın!
16px
24px
27.11.2015 07:34
ABONE OLgoogle
Rusya'da 30 milyar dolarlık inşaat projesi gerçekleştiren Türk müteahhitler zorda. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "Şantiyelere baskın düzenlemeye başladılar. Orada iş yapan müteahhitler ciddi sıkıntılar yaşıyor. İşlem yapılan her noktada zorluk çıkarıyorlar. Bir an önce siyasi otoritenin gerginliğe son vermesini istiyoruz" dedi.

RUSYA'DAKİ TÜRKLERE UYARI

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan duyurularda, Rusya'daki Türk vatandaşlarından pasaport ve diğer belgelerini yanlarında bulundurmaları, vize ve izinlerini kontrol etmeleri istendi.

"Rusya'daki kurallara ve Rus makamlarının uyarılarına titizlikle riayet edilmesi" hatırlatılan duyuruda, Rus mevzuatı uyarınca resmi temaslarda bulunmak için Rusya'ya seyahat eden Türk vatandaşlarının, ülkeye girişte doldurdukları seyahat belgelerinin ülkeye geliş amacıyla uyumlu olması gerektiği kaydedildi.

Rusya’daki 10 bin inşaat işçisi tedirgin

Rus yetkililerin, ülkedeki inşaat şantiyelerinde çalışan Türk işçileri ülkelerine geri gönderilebileceğini açıklaması sektörü de tedirgin etti. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, “Bu açıklamalar bizi korkuttu. Çünkü bu yaptırımları kimin uygulayacağı belli değil. 10 bine yakın işçimiz Rusya’da. Birileri kafasına göre işlem yapabilir. Türk işçilerin pasaportlarına el konulabilir” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde