Morgan Stanley: Merkez Bankası 3,70'i görürse daha cesur adımlar atabilir

Morgan Stanley: Merkez Bankası 3,70'i görürse daha cesur adımlar atabilir

Morgan Stanley, Merkez Bankası'nın seçeneklerini değerlendirdi

Morgan Stanley: Merkez Bankası 3,70'i görürse daha cesur adımlar atabilir
16px
24px
15.12.2016 12:24
ABONE OLgoogle

Morgan Stanley’e göre doların 3,70 seviyelerine çıkması Merkez Bankası’nı faiz artırımı konusunda cesaretlendirebilir.

TCMB'nin geçtiğimiz ay yaptığı 50 baz puanlık faiz artırımına rağmen hala gevşek bir para politikası duruşu sergilediğini düşünen Morgan Stanley, bankanın 2017'nin ilk çeyreğinde gecelik ve haftalık repo faizlerinde 25 baz puanlık faiz artırımına daha gitmesini beklediğini söyledi.

Morgan Stanley bugün yayınladığı raporda, "Eğer kademeli faiz artırımları Türk lirasında oynaklığın kontrol altına alınmasına yardım etmezse, TCMB'nin daha cesur adımları düşünmesi büyük olasılık. TCMB'nin büyük bir faiz artırımına gitmesi için eşik seviyesininne olduğunu öngörmek kolay değil, ancak geçmişe bakıldığında ABD Doları'nın 3,70 TL seviyesini geçmesi halinde TCMB'nin daha cesur adımlar atmasını bekleriz" dedi.

Morgan Stanley, bu senaryoda TCMB'nin faiz artırımına alternatif olarak ortodoks olmayan politikalara dönüşü düşünebileceğini ve faiz koridoru üst bandını genişletebileceğini de vurguladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde