Moody's'ten Türkiye için kritik tarih

Moody's'ten Türkiye için kritik tarih

Moody's İngiltere'nin kredi notunu gözden geçirmeyeceğini açıklarken, Türkiye için gözden geçirmenin gelecek ay tamamlanacağını aktardı.

Moody's'ten Türkiye için kritik tarih
16px
24px
21.09.2016 13:52
ABONE OLgoogle
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin darbe girişiminden sonra yaşadığı şokun büyük ölçüde kaybolduğunu söyleyerek, Türkiye için gözden geçirmenin gelecek ay tamamlanacağını söyledi. 

Moodys'in ülke riskleri bölümü global başkanı Alastair Wilson'un yaptığı açıklamada "Bununla birlikte uzun vadeli problemler her zaman var" ifadesi yer aldı. 

Moody's, İngiltere'de hükümetin "Sonbahar Açıklaması" olarak tanımlanan ve 23 Kasım'da yapılacak yarıyıl bütçe güncellemesi sonrasında kredi notu için bir gözden geçirme yapmayı planlamadığını bildirdi.
     
Wilson, "Sonbahar Açıklaması sonrasında bir gözden geçirmenin muhtemel olmadığını düşünüyorum. Bizim ingiltere'de yapılacak açıklamada bakacağımız şey mali konsolidasyonun seyri, yönü olacak" diye konuştu.
   
Wilson ayrıca, bütçe planlarının başarılabilir olup olmadığını da sorgulayacaklarını belirtti.
   
İngiltere Maliye Bakanı Hamond'un 23 Kasım'da yapacağı açıklamada bütçe revizyonlarının yanı sıra yeni mali tahminler de yer alacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde