Milyarder yatırımcıdan flaş Türkiye açıklaması....

Milyarder yatırımcıdan flaş Türkiye açıklaması....

Gelişen piyasalar denildiğinde ilk akla gelen isimlerden milyarder yatırımcı Mark Mobius, Türkiye ekonomisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Milyarder yatırımcıdan flaş Türkiye açıklaması....
16px
24px
24.05.2017 15:19
ABONE OLgoogle

Gelişen piyasalar denildiğinde ilk akla gelen isimlerden milyarder yatırımcı Mark Mobius, Türkiye'ye yeni yatırım yapacaklarını açıkladı.

Franklin Templeton Investments'ta fon yönetmekte olan Mobius, "Yatırımcılar açıkça çalışabildiği ve ihtiyaç duyduğu bilgilere ulaşabildikleri sürece Türkiye cazibesini koruyacak." dedi.

Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmeler dikkat çeken Mobius, Bloomberg'e yaptığı açıklamalarda, "Erdoğan gelince ekonomi ve kurumsal yönetim gerçekten çok daha iyiye gitti. Türkiye'de fırsatlar oluşabilir." dedi.

Bunun yanı sıra Mobius, "İnsanlar hükümetle ilgili birşey söylemekte çok isteksiz ancak biz hala yatırım pozisyonundayız ve gayet iyi iş yapan birkaç tane özel sermaye fonumuz var." dedi.

2016 yılı sonunda Franklin Templeton Investments, Doğtaş Kelebek Mobilya sermayesinin yüzde 1,69’unu borsadan alarak Türk mobilya sektörüne yatırım yapmıştı.

Mobius, konuşmasında Türkiye'nin yanı sıra diğer gelişen ülkelere dair değerlendirmelerini de paylaştı.

Öne çıkan başlıklar şu şekilde oldu:

BREZİLYA

"Brezilya'daki geniş çaplı rüşvet soruşturması kansız bir Fransız Devrimi gibi. İnsanlar değişimi görmek istiyor. Bu diğer gelişen piyasalar için de örnek bir vaka. Brezilya için gelecek birkaç yıl kaotik görünse de uzun vade pozitif."

VENEZUELA

"Hükümet değişimi yatırımcıları geri kazanmak için önemli adımlardan biri olabilir. Baskı unsuru ise petrol fiyatları. Karakas'taki elektrik şirketinde büyük bir payımız vardı, Chavez gelince sattık. Venezuela potansiyeli olan bir ekonomi."

ARJANTİN

"Arjantin'de Cumhurbaşkanı Mauricio Macri gerçek bir değişim istiyorsa bazı acı önlemler için adım atmalı. TÜFE verileri yanlış, yatırım gelmesi isteniyorsa geçerli bir veri olmalı. Bütün kaos durmalı. İyi olan haber nüfusun sofistike yapısı."

ORTA DOĞU

"Mısır, Suudi Arabistan ve Dubai başta olma üzere Birleşik Arap Emirlikleri ilginç piyasalar ama çok az yatırım seçeneği bulunuyor, yeterli değil. Trump'ın Suudi Arabistan ziyareti ile reformların hızlanması ve daha fazla özelleştirme bekleniyor. "

İRAN

"Ruhani'nin yeniden seçilmesi, ne yazık ki çok bir şey değiştirmeyecek çünkü dini lider gerçekte onun kazanmasından yana değildi. Uzun bir süre daha beklemeliyiz."

HİNDİSTAN

"Hindistan mevcut hızlı büyüme ve reform politikasında ilerlemeye devam ederse gelecek üç-beş yıl içinde büyüme motoru Çin'in yerini alabilir. Piyasaları anlıyorlar ancak bankacılık sistemi penetrasyonu gibi ülkenin hala dokunulmamış alanları var."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde