Milyarder ve bekar: İşte Türkiye nin Demir Lady si

Milyarder ve bekar: İşte Türkiye nin Demir Lady si

FORBES Dergisi’nin bu yılki ‘En Zengin Türkler’ listesindeki en dikkat çeken isimlerden biri Fatma Tuba Yazıcı oldu.

Milyarder ve bekar: İşte Türkiye nin Demir Lady si
16px
24px
04.03.2015 05:47
ABONE OLgoogle
Dünyanın en zenginleri listesinde 1 milyar dolarlık servetiyle 1741. sırada yer alan Fatma Tuba Yazıcı Diler Holding’in patronu. Eşi Recep Sami Yazıcı’dan miras kalan holdingin değerini ve kişisel servetini artıran yatırımlarda onun imzası var.

FORBES Dergisi’nin bu yılki ‘En Zengin Türkler’ listesindeki en dikkat çeken isimlerden biri Fatma Tuba Yazıcı oldu. Yazıcı, 1 Milyar Dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 29.ncu kişisi. Milyar dolarlık servetiyle listeye giren Yazıcı aslında kamuoyu tarafından çok da tanınmıyor.  

Fatma Tuba Yazıcı 41 yaşında ve 3 çocuk annesi. Eşi Recep Sami Yazıcı’dan kendisine miras kalan Diler Holding’in başındaki isim. Henüz 36 yaşındayken eşi Recep Sami Yazıcı’yı kaybeden Fatma Tuba Yazıcı ana iş kolu demir çelik olan Diler Holding’i daha da ileriye taşıyan bir kadın patron.

Kendisi göz önünde olmayı tercih etmiyor ve basından gelen görüşme taleplerini geri çeviriyor. Ancak iş dünyasından ona yakın isimlerle yaptığımız görüşmelerde eşinden aldığı bayrağı daha ileriye götürmek için yoğun çaba sarfettiğini ve ‘çalışkanlığı’ ile tanındığı öğrendik.

Fatma Tuba Yazıcı’nın, Diler Holding’in aldığı son yatırım kararlarıyla doğru işlere imza attığı ve böylece hem holdingin değerini hem de kişisel servetini artırdığı ifade ediliyor.  Diler Holding 1949 yılında Zonguldak Karabük’te kurulan bir şirket. Recep Sami Yazıcı Karabük’teki bu demir çelik tesisi yatırımlarını büyütürken, farklı alanlarda yaptığı yatırımlarla Diler Holding’i inşa eden başarılı bir işadamıydı. 58 yaşındayken hayatını kaybetmeseydi belki de onun adını çok sık duyuyor olacaktık.

Sürmeneli Recep Sami Yazıcı Beşiktaş Kulübü’nde 1990, 1992, 1998 dönemlerinde Yönetim Kurulu üyeliği yapmış, ikinci başkanlık görevini de üstlenmişti. TOBB eski Başkanı Fuat Miras’ın da yakın arkadaşıydı.

Fuat Miras Recep Sami Yazıcı’yı kaybettikten sonra, ‘18 yaşından beri tanıdığım, arkadaşım ortağım değil aynı zamanda kardeşimdi. Tüm işlerini kendi enerjisi ve zekasıyla başarmış bir işadamıydı’ demişti. Fatma Tuba Yazıcı 1973 İstanbul doğumlu. Edebiyat Fakültesi mezunu. Üç oğlu var. İkisi 18 yaşının üzerinde.  Hem şirketlerin başında, hem de sessiz sedasız sosyal sorumluluk projelerine el uzatan bir iş kadını.

YENİ YATIRIM PLANLARI VAR

Diler Holding inşaat, denizcilik, turizm, tekstil ve finans alanlarında faaliyet gösteriyor. Tuba Yazıcı’nın yönetiminde Diler Demir Çelik, Yazıcı Demir Çelik, Mimsan, Körfez Denizcilik, Diler Yatırım Bankası, Diler Ahşap, Diler Dış Ticaret, Antalya’da Cornelia Delux Resort, Cornelia Golf Club, Resa Demir, İskenderun Limanı, Hereke
 Limanı, Atlas Enerji, Genelteks, Eti Endüstri var. Tuba Yazıcı’nın önümüzdeki dönemdeki planları arasında Bodrum Yalıçiftlik’te ve KKTC’de turizm yatırımları 
yapmak var. 
Elif Ergu/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde