Milyar $’lık rüyanın sonu: Putin’le arası bozuldu, iflas etti

Milyar $’lık rüyanın sonu: Putin’le arası bozuldu, iflas etti

Azeri işadamı Telman İsmailov’un 1.5 milyar dolara yaptırdığı ve açılışına Monica Bellucci, Paris Hilton gibi ünlüleri çağırdığı Antalya’daki Mardan Palace Hoteli, icradan satılığa çıktı

Milyar $’lık rüyanın sonu: Putin’le arası bozuldu, iflas etti
16px
24px
28.03.2015 07:18
ABONE OLgoogle
ANTALYA’da Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 2009’da 1.5 milyar dolara yaptırılan Mardan Palace Hotel ile 6 ultra lüks villa, banka borcu nedeniyle Antalya 4’üncü İcra Dairesi’nce satışa çıkarıldı. Otel için 650 milyon TL, villalar içinse 69 milyon 750 bin TL değer tespit edildi.

Otelin satış ihalesi, 3 Haziran saat 14.10’da gerçekleştirilecek. Açık artırma usulü ile yapılacak ihalede elektronik ortamda teklif  verilebilecek. Tesis, artırmada muhammen bedelin yüzde 50’sini ve rüçhanlı alacaklar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartıyla satılacak. Eğer satışı yapılamazsa 30 Haziran’da ikinci satış ihalesi yapılacak.

1.238 yataklı süper lüks

İstanbul Dolmabahçe Sarayı, Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası olmak üzere 3 ana blok ve Kız Kulesi şeklinde tasarlanan ve villalardan oluşan Mardan Palace, açılışında Sharon Stone, Paris Hilton, Mariah Carey ile Monica Bellucci gibi yıldızları ağırlamış, büyük sansasyon yaratmıştı.

Şartnamede, Kundu’da 93 bin 64 metrekare taşınmaz olarak 12722 ada no ve 6 parsel no üzerindeki 365 iki yataklı standart oda, 146 adet iki yataklı suit oda, 43 adet 4 yataklı suit odanın bulunduğu Mardan’da toplam yatak kapasitesi 1.238 yatak olarak belirtildi.

Putin’le arası bozuldu, iflas etti

Azeri işadamı Telman İsmailov’un borç krizine girmesinin ardında Mardan Palace Oteli yatıyor. İsmailov, bir zamanlar çok yakın ilişkiler içinde olduğu dönemin Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in emriyle iş hayatının en büyük darbesini aldı. İsmailov’un Rusya küresel finans kiriziyle boğuşurken Antalya’da açtığı Avrupa’nın en lüks oteli Rus liderin hiç hoşuna gitmedi. Putin, İsmailov’a ait olan ünlü Çerkez pazarına baskın yaptırdı ve 2 milyar dolar değerindeki 6 bin konteyner mala el koydu. Telman İsmailov’un sıkıntılı günleri pazar operasyonuyla başlamış oldu. İsmailov’un Halkbankası’na, KKTC’de ismi gizli bir bankaya, Asya İnşaat’a, Kristal Klit Grup’a borcu bulunuyor. Moskova’daki bankalardan da kredi çeken Azeri işadamının 400 milyon euroyu aşkın borcu olduğu belirtiliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde