Milliyet yazarına büyük şok: Erdoğan tweeti işinden etti

Milliyet yazarına büyük şok: Erdoğan tweeti işinden etti

Milliyet gazetesi, kendi internet sitesinden yaptığı duyuru ile, Kadri Gürsel'i kovduklarını bildirdi. Kovulma nedeni ise...

Milliyet yazarına büyük şok: Erdoğan tweeti işinden etti
16px
24px
23.07.2015 08:03
ABONE OLgoogle
Milliyet gazetesi, kendi internet sitesinden yaptığı duyuru ile, Kadri Gürsel'i kovduklarını bildirdi.

Kovulma nedenini Suruç Katliamı sonrası yaptığı yorumlar olduğunu belirten gazete, açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Suruç’ta meydana gelen saldırıyı hatırlatan gazete, yayınladığı açıklamada “Bu vahşetin yol açtığı can kayıpları karşısında, ülkemizin büyük acısını paylaşmak, terör eylemi ve örgütünü kınamak amacıyla yabancı devlet adamlarının Türkiye’deki mevkidaşlarını arayarak taziyelerini bildirmelerine ilişkin olarak, yazarımız Sn. Ahmet Kadri Gürsel’in yaptığı yorumlar, gazetecinin etik kurallarıyla bağdaşmadığı gibi grubumuzun yayıncılık anlayışı ve sorumluluğuyla da ters düşmektedir.

Birlikte çalışma ortamımızı tahrip eden bu tutumu nedeniyle Sn. Ahmet Kadri Gürsel’le yollarımız 22.07.2015 tarihi itibarıyla ayrılmıştır.” ifadelerini kullandı.

KADRİ GÜRSEL TWİTTER’DAN BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Kadri Gürsel, Suruç Katliamı sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gelen başsağlığı telefonlarıyla ilgili Twitter hesabından “Yabancı liderlerin Türkiye’deki IŞİD terörünün bir numaralı sebebini oluşturan kişiyi arayıp Suruç için başsağlığı dilemeleri utanç verici” diye yazmıştı.


Kadri Gürsel'in bu mesajı kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı.
 
İlerleyen saatlerde Milliyet Gazetesi Kadri Gürsel’in yazılarına son verildiği kendi internet sitesinden yaptığı açıklamayla duyurdu.
 
MİLLİYET: YOLLARIMIZI AYIRDIK
 
Gazetenin İnsan Kaynakları birimi imzasıyla gece yapılan açıklamada Gürsel ile yollarının neden ayrıldığı şöyle ifade edildi:

“Suruç’ta meydana gelen vahim terör saldırısında 32 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 100’den fazlası yaralanmış olmasının tüm ülkede yarattığı üzüntü kamuoyunun malumudur.

"Bu vahşetin yol açtığı can kayıpları karşısında, ülkemizin büyük acısını paylaşmak, terör eylemi ve örgütünü kınamak amacıyla yabancı devlet adamlarının Türkiye'deki mevkidaşlarını arayarak taziyelerini bildirmelerine ilişkin olarak, yazarımız Sn. Ahmet Kadri Gürsel'in yaptığı yorumlar, gazetecinin etik kurallarıyla bağdaşmadığı gibi grubumuzun yayıncılık anlayışı ve sorumluluğuyla da ters düşmektedir.
Birlikte çalışma ortamımızı tahrip eden bu tutumu nedeniyle Sn. Ahmet Kadri Gürsel'le yollarımız 22.07.2015 tarihi itibarıyla ayrılmıştır."
 
KADRİ GÜRSEL KİMDİR
 
1961 doğumlu Kadri Gürsel gazetecilik mesleğine 1986 yılında başladı. Çeşitli gazete, dergi ve haber ajanslarında çalışan Kadri Gürsel aynı zamanda Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi Başkanıdır.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde