Milliyet'ten çıkarılan Mehveş Evin: Boyun eğmek yok, yazmaya devam!

Milliyet'ten çıkarılan Mehveş Evin: Boyun eğmek yok, yazmaya devam!

Milliyet, dün de Meral Tamer ve Kemal Göktaş'la birlikte Ankara Bürosu'nda çalışan iki tecrübeli muhabiri işten çıkarmıştı. Milliyet gazetesi, bugün de yazarlarından Mehveş Evin'le yollarını ayırdı.

Milliyet'ten çıkarılan Mehveş Evin: Boyun eğmek yok, yazmaya devam!
16px
24px
28.08.2015 11:18
ABONE OLgoogle
Kıdemli yazarlarından Meral Tamer ile Ankara Bürosu'nda tecrübeli muhabirlerden Kemal Göktaş ile Evin Demirtaş ve Sertaç Koç'un işine son veren Milliyet gazetesi, bugün de yazarlarından Mehveş Evin'le yollarını ayırdı.

Gazetenin birçok isimle daha yollarını ayırmaya karar verdiği, işten çıkarılacakların toplam sayısının 10'u idari kadrodan olmak üzere 25'i bulacağı öğrenildi.

Kendisine ilişkin kararı kişisel Twitter hesabından duyuran Mehveş Evin, “Milliyet gazetesinden çıkarıldım. Sebebini henüz bilmiyorum. Boyun eğmek yok, yazmaya devam!” dedi. 

Milliyet gazetesi, bir süre önce Aslı Aydıntaşbaş ve Kadri Gürsel ile de yollarını ayırmıştı.

İŞTEN ÇIKARILDIĞINI TWİTTERDAN DUYURDU

Gazeteci-yazar Mehveş Evin işten çıkarıldı. Kemal Göktaş'ın çıkarılmasının ardından Mehveş Evin de işine son verildiğini twitter hesabından duyurdu. Evin, kovulma sebebini henüz bilmediğini belirtti.

Haberi twitter hesabından veren Mehveş Evin, Milliyet gazetesindeki işine son verildiğini bildirdi. @mehvesevin adlı Twitter hesabından mesaj atan Evin, "Milliyet gazetesinden çıkarıldım. Sebebini henüz bilmiyorum. Boyun eğmek yok, yazmaya devam!" dedi.

Mehveş Evin'in son günlerde kaleme aldığı yazıların başlıkları şu şekildeydi: 'Bizi Kobane mi yapmak istiyorlar?', 'Trolleri temizleme ve sakınma rehberi', 'Habil ile Kabil’e karşı kız kardeşlik', 'İster kabul edin, ister etmeyin!', 'Türk, Kürt yoktur!', 'Şimdi susun ve kadınları dinleyin'.

Milliyet gazetesinden Kemal Göktaş da dün işten çıkarıldığını Twitter hesabından duyurmuştu. Göktaş, @kemalgoktas adlı Twitter hesabından şu paylaşımı yapmıştı: "Milliyet gazetesi bugün Ankara Büro'dan beni, Evin Demirtaş ve Sertaç Koç'u işten attı. Herkes 'hayırlısı olsun' dedi. Ben de öyle diyeyim.."

MEHVEŞ EVİN KİMDİR?

Mehveş Evin, 1970 tarihinde İstanbul‘da doğmuştur. Gazeteci Banu Güven ile kuzendir. Köprülü Mehmet Paşa‘nın yeğeni olan Amcazade Hüseyin Paşa’nın 14. göbekten torunlarıdır. Mehveş Evin‘in babası Hariciyeci. Çocukluğu o yüzden hep sefarette geçmiş. İtalya, Ankara, Almanya, yeniden Ankara… İlköğretim bir orada bir burada okumuş. 10 yaşındayken babasını kaybetti. Babası ölünce anne ve ablasıyla İstanbul’a yerleştiler.

Mehveş Evin İstanbul Lisesi’nden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünü bitirdi. Bilgi Üniversitesi‘nde e-MBA yaptı. 1993 yılında Sabah gazetesinde Dışhaberler’de gazetecilik mesleğine başladı. Yeni Yüzyıl gazetesi kurulunca oraya geçti. Aktüel dergisinde muhabirlik yaptı. İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times’ın Türkiye baskısı “Liberal Bakış”, Yeni Yüzyıl ve NTV dergi grubunda da editör olarak çalıştı.

2000-2002 yılları arasında Sabah gazetesi haftasonu eklerinin, 2002-2004 yılların004-2005 yıllarında Vatan gazetesinin eklerinin yayın yönetmenliği görevini üstlendi. 2004 yılından itibaren 4 yıl Akşam gazetesinde genel yayın koordinatörü ve web sitesi sorumlusu oldu. Akşam gazetesinde Serdar Turgut ile beraber çalıştı. 2007 yılında  köşe yazarlığına başladı, 2009 yılında Milliyet Cadde eki ve Milliyet gazetesinde günlük yazılar, röportajlar ve yazı dizileri yazmaya başladı. Mehveş Evin, Üniversite 1.sınıftayken tanıştığı biri ile 1988 yılında evlendi. 2 sene sonra da boşandı. Levent (d.1989) adında bir oğlu vardır.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde