‘Milli İrade Platformu’ bildirisi bazı ‘sivil toplum’ kuruluşlarına zorla imzalatılmış

‘Milli İrade Platformu’ bildirisi bazı ‘sivil toplum’ kuruluşlarına zorla imzalatılmış

AKP’ye destek veren ‘Milli İrade Bildirisi‘nin hükümet baskısıyla hazırlandığı öne sürüldü. İddiaya göre, bildiriyi de bizzat Başbakanlık hazırladı.

‘Milli İrade Platformu’ bildirisi bazı ‘sivil toplum’ kuruluşlarına zorla imzalatılmış
16px
24px
20.03.2014 15:11
ABONE OLgoogle
Dershane tartışmalarının ilk alevlendiği dönemde 97 sivil toplum kuruluşunun (STK) Fethullah Gülen Cemaati’ne karşı AKP’ye destek veren ‘Milli İrade Bildirisi‘nin hükümet baskısıyla hazırlandığı öne sürüldü. İddiaya göre, bildiriyi de bizzat Başbakanlık hazırladı.

Twit­te­r’­da­ki “HA­RAM­ZA­DE­LER333” hesabının yayımladığı bir dizi ses kaydında, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından Aydın Ünal ile Mustafa Varank’ın STK’lara telefon ederek bildiriyi imzalamalarını istediği, bunu reddedenler hakkında da ağır ifadeler kullandığı öne sürülüyor.

İHH gözden düştü mü?

Kayıtlardan birinde, Ünal’ın İHH derneği Mütevelli Heyeti üyesi ve Star gazetesi yazarı Hakan Albayrak’la konuştuğu öne sürülüyor. Kayıtta Ünal, İHH’nın ‘bildiriyi yeterince radikal bulmadığı için imzalamadığını‘ anlatıyor; İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve kurumu hakkında ağır ifadeler kullanıyor ve Albayrak’tan İHH’nın imza atmasını istiyor.

‘Memur-Sen imza versin!’

Bir diğer kayıtta, Ünal Türkiye Yazarlar Birliği’nden ismi verilmeyen bir yetkiliyi arayarak imza istiyor; yetkili, birliğin başkanı Mehmet Doğan’la konuşarak imza alacağını belirtiyor. Ünal bir diğer kayıtta da, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan’ı arıyor; dershane tartışmalarını alevlendireceği gerekçesiyle imza vermeyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun ikna edilmesini istiyor.

İsmailağa Cemaati’nden destek yok

Bir diğer kayıttaysa, Varank olduğu öne sürülen kişi, İsmailağa Cemaati’nin ileri gelenlerinden Muhammed Keski’yle görüşüyor fakat olumsuz yanıt alıyor.

HaberTurk Bilal Erdoğan’a para ödetmiyor

Üçüncü ses kaydındaysa bizzat Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan olduğu belirtilen bir kişi, bildirinin finansmanı için ‘Alo Fatih’ Saraç’ı arayarak, HaberTurk gazetesinde yayımlanan bildirinin parasını ayarlamasını istiyor. Saraç da buna gerek olmadığını söyleyerek, 26 bin TL’lik bakiyeyi sildiriyor.



‘Milli İrade Platformu’ nedir?

Ders­ha­ne­le­rin ka­pa­tıl­ma­sına ilişkin tar­tış­ma­la­rı­n ilk baş­la­dı­ğı gün­ler­de, 97 ce­ma­at, va­kıf, si­vil top­lum ör­güt­ü ‘Mil­li İra­de Bil­di­ri­si­’ adıyla AKP’ye des­tek ve­ren bir bil­di­ri­ yayımlamıştı. Bir­çok ga­ze­te­de basılan bil­di­ri­de, 28 Şu­bat sü­re­ci hakkında ‘Bin Yıl Sü­re­cek Den­miş­ti­’ ifadesi kullanılarak, ’11 yıl­lık AKP ik­ti­da­rı­na hak­sız­lık ya­pıl­dı­ğı­’ savunuluyordu.

Diken.com.tr
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde