Metin Ar eski patronuna rakip mi oluyor?

Metin Ar eski patronuna rakip mi oluyor?

Uzun yıllar Garanti Yatırım Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan sonra da D.ream’de operasyonları yöneten Metin Ar, eski patronuna rakip mi oluyor

Metin Ar eski patronuna rakip mi oluyor?
16px
24px
18.07.2014 13:03
ABONE OLgoogle
Sermaye piyasalarının önemli oyuncularından Garanti Yatırım’ın yönetiminde bir yıl önce beklenmedik bir değişiklik yaşanmıştı.

1999 yılından beri şirkette üst düzey yöneticilik yapan ve Garanti Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ar, şirketle yollarını ayırmış yerine yönetim kurulu üyesi olan Nevzat Öztangut atanmıştı.

Metin Ar, Garanti Yatırım’dan ayrılsa da grupta kalmış, Doğuş’un yeme içme yatırımlarını yöneten şirketin başına geçmişti. D.ream’deki (Doğuş Restaurant Entertainment & Management) operasyonları yöneten Metin Ar için Doğuş’tan gerçek anlamda ayrılık kısa bir süre önce sessiz sedasız yaşandı.

Metin Ar’ın ne yaptığını araştırırken öğrendik ki geçen hafta yeni bir şirket kurmuş. Adı, CVP Uluslararası Finansal Danışmanlık Hizmetleri ve Ticaret Limited Şirketi. İsminden de anlaşılacağı üzere şirket öncelikle finansal danışmanlık yapacak. Her türlü gayrimenkul alım satımı yapmak da şirketin amaçları arasında.

Bu şirkette Metin Ar’ın ilginç bir de ortağı var; eski borsacı kimliğiyle tanınan Şans Restaurant’ın sahibi Niso Adato. Aslında ortağının kimliğini bakınca Ar ve Adato’nun yeme içme sektöründeki fırsatları kovalayacağını tahmin etmek zor değil. Ar bir yıldır D.ream’de edindiği deneyimi artık kullanacak gibi görünüyor. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde