Meteoroloji uyardı... Kış kapıya dayandı

Meteoroloji uyardı... Kış kapıya dayandı

Meteoroloji'nin son değerlendirmesine göre, Türkiye soğuk ve yağışlı bir havanın etkisine giriyor. Ülke genelinde sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak.

Meteoroloji uyardı... Kış kapıya dayandı
16px
24px
26.11.2015 13:42
ABONE OLgoogle
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in yağışlı geçeceğini bildirdi.

Yağışların yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batısı, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Muğla ve Antalya’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın iç ve batı bölgelerde güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. 

Yağışların 27 Kasım Cuma günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği bekleniyor. 

YENİ BİR YAĞIŞ SİSTEMİ GELECEK

Türkiye’nin üzerinde etkili olan yağışlı sisteme ilave olarak 28 Kasım Cumartesi günü yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü ülkenin batı bölgelerinin, pazar günü ise Marmara’nın batısı dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hafta sonunda meydana gelecek yağışların, cuma gecesi ve cumartesi günü Ege ve Batı Akdeniz’de pazar günü ise Doğu Akdeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havaya rağmen hafta sonuna kadar normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği bekleniyor.

Ancak yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki hafta başından itibaren Türkiye'nin Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde