Mesut Yılmaz: Ne yazık ki ilk tebrik eden Putin oldu

Mesut Yılmaz: Ne yazık ki ilk tebrik eden Putin oldu

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, "15 Temmuz günü Türkler ABD'nin desteğine çok ihtiyaç duydu...

Mesut Yılmaz: Ne yazık ki ilk tebrik eden Putin oldu
16px
24px
24.09.2016 15:24
ABONE OLgoogle
Eski Başbakan Mesut Yılmaz, "15 Temmuz günü Türkler ABD'nin desteğine çok ihtiyaç duydu. Bu desteğin gelmesi ne yazık ki çok uzun sürdü. Ne yazık ki Türk halkının darbeye karşı aldığı tutumu ilk tebrik eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu" dedi.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, ABD merkezli düşünce kuruluşu Küresel Politika Enstitüsü'nün (GPI) New York'ta düzenlediği ‘Başarısız Darbe Girişiminin Anatomisi' başlıklı etkinliğin moderatörlüğünü yaptı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Mesut Yılmaz, "Türkiye gibi modern bir ülkede böyle bir grup nasıl yapılanmış olabilir? Bunların ana planları neydi, eğer başarılı olsalardı neler olacaktı, Türk halkının dahi ne olduğu konusunda hâlâ kafası karışık" dedi. Türkiye'de yaşananların diğer ülkeleri ve Türkiye-Amerikan ilişkilerini de etkilediğini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"NE YAZIK Kİ TÜRK HALKININ DARBEYE KARŞI ALDIĞI TUTUMU İLK TEBRİK EDEN PUTİN OLDU"

"70 yıl boyunca Amerika demokrasi, adalet, ekonomik gelişme açısından Türkiye için çok önemli bir figür oldu. 15 Temmuz günü Türkler ABD'nin desteğine çok ihtiyaç duydu. Bu desteğin gelmesi ne yazık ki çok uzun sürdü. Ne yazık ki Türk halkının darbeye karşı aldığı tutumu ilk tebrik eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu. Türkiye'de bütün kesimden herkesin demokrasiye inancı çok sağlam. ABD'nin Türkiye'nin durumunu anlaması zaman aldı."

‘İÇ SAVAŞA NEDEN OLMASI AN MESELESİYDİ'

Türk araştırmacıların şu ana kadar ki topladığı delillere bakıldığında FETÖ'nün bu darbeyi düzenlemedeki rolünün çeşitli tanık ifadeleriyle de ispatlanmış bulunduğunu belirten Yılmaz, "Darbe girişimin iç savaşa neden olması an meselesiydi" ifadesini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde