Meşrubat Kralı'na şok suçlama: Başına silah dayayıp...

Meşrubat Kralı'na şok suçlama: Başına silah dayayıp...

İstanbul Barosu’na üye avukat Ebru Büyükdağ, Türkiye’nin sayılı zenginleri arasında yer alan eşi Ali Büyükdağ’a karşı boşanma davası açtı.

Meşrubat Kralı'na şok suçlama: Başına silah dayayıp...
16px
24px
24.03.2017 10:52
ABONE OLgoogle

Eşinin, kendisini aldattığını başına silah dayadığını öne süren Büyükdağ’ın talebi sonrası mahkeme davalı eşe 3 ay evden uzaklaştırma kararı verdi.

Ali Büyükdağ’ın avukatı ise mahkemeye sunduğu dilekçede, Av. Büyükdağ’ın vücudundaki morluklar için “Makyaj ile yapıldığı açıkça görülüyor” dedi. 200’ü aşkın gayrimenkulü ve iki oteli olan Ali Büyükdağ’ın meşrubat dağıtımı yapan şirketlerinden biri, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi listesinde yer alıyor. 

‘ADLİYE ORTASINDA DÖVDÜ’ İDDİASI

16 yıllık avukat Ebru Büyükdağ (42), kendisi gibi, eşinden boşanmış olan Ali Büyükdağ (50) ile Kasım 2012’de evlendi. Çift, 4,5 yaşında olan bir çocuk sahibi. Dava dosyalarından edinilen bilgilere göre, çift, evlendikten bir kaç ay sonra sorun yaşamaya başladı.

Zaman zaman aile dostlarının da araya girmesi ile çift yeniden bir arada yaşamaya başladı. Davaya konu dosyalara göre, Av. Büyükdağ, eşinin kendisini başka bir kadın ile aldattığını iddia etti. Eşinin kendisini birçok kez dövdüğünü, çocuğunun yanında başına silah dayadığını öne süren Büyükdağ, benzer şiddet olayının bir tanesinin de geçtiğimiz yıl Küçükçekmece Adliyesi’nde bir çok kişinin içinde yaşandığını iddia etti. Bu olaya ilişkin bir polis memurunun tanıklık yapabileceğini kaydetti.

KORUMA KARARI SONRASI BOŞANMA DAVASI

Büyükdağ, en son geçtiğimiz Ocak ayında eşinin kendisini şiddetli bir şekilde dövdüğü gerekçesiyle Bakırköy Aile Mahkemesi’ne başvurarak koruma kararı aldırdı. Bu karardan bir gün sonra da, 5 yıl önce evlendiği eşine karşı boşanma davası açtı. Büyükdağ, boşanma davası ile eş zamanlı bir de mal rejiminin tasfiyesi davası açtı.

Bakırköy 5. Aile Mahkemesi’nde açılan bu davada mahkeme, Ali Büyükdağ’a ait 5 ayrı ildeki bazı gayrimenkule tedbir kararı koydu. Talep edilen tazminat tutarı ise 5 milyon maddi, 15 milyon TL manevi tazminat. 

BAŞIMA SİLAH DAYADI 

Büyükdağ, dava dilekçesinde son bir yılda, birçok kez ölümle tehdit edildiğini öne sürerek “Çocuğun gözleri önünde başıma silah dayadı. Ve bu durum birçok kez oldu. Keza, yine çocuğun gözleri önünde defalarca dövüldüm. Başımı duvardan duvara çarptı. Tüm bu olanlar, çocuğun da psikolojisini bozdu ve halen tedavi görüyor. Beni evden de çıkarabilir” dedi.

'İSTEDİĞİM KARARI ALDIRABİLİYORUM'

Eşi Ali Büyükdağ’ın sahip olduğu mali güç sebebi ile geniş bir çevresinin olduğunu savunan Büyükdağ, dilekçesinde, eşinin söylediği öne sürülen şu sözlerine yer verdi:

“Benim gücüme karşı duracak kimse yok. Hâkim-savcı tanıyorum. Yargıda istediğim kararı aldırabiliyorum. Sizi süründüreceğim. 1 lira tazminat alamazsınız. Çocuğun velayetini de alacağım.” Büyükdağ, boşanma davasını açmasından sonra, şirkete kayıtlı olan ve kendisinin kullandığı otomobilin de iade edilmesini istediğini belirterek, “Fiziksel, sözlü ve cinsel şiddetin yanı sıra ekonomik şiddet de uyguluyor. Başka bir yerde çalışmamı istemedi. Bir yıl kadar şirketin avukatı olarak asgari ücret ile çalıştım. Artık şirkete de gidemiyorum” dedi. 

500 BÜYÜK ŞİRKET ARASINDA 

Av. Büyükdağ, mahkeme ile de paylaştığı belgelerde eşinin, Türkiye’nin sayılı zenginlerinden biri olduğunu iddia etti. Söz konusu belgelere göre, 8 şirketi bulunan Büyükdağ, gazlı ve alkollü içecek dağıtımında önde gelen isimlerden biri. Şirkete kayıtlı 120 kadar araç ile dağıtım yapan Büyükdağ’ın meşrubat dağıtım şirketi Capital 500 listesine, gıda içecek sektöründe, 514 milyon TL ciro ile 57’inci sıradan girdi. Yine dosyaya giren kayıtlara göre, Büyükdağ’ın, biri Taksim’de diğeri Kuşadası’nda iki oteli, bir alışveriş merkezi ile 200 kadar gayrimenkulü ve bir araç muayene istasyonu bulunuyor.

‘MORLUKLAR MAKYAJ İLE YAPILDI’

Av. Büyükdağ’ın açtığı boşanma davasına, eşi de karşı bir dava talebiyle yanıt verdi. Büyükdağ’ın avukatı Dilek Sarıalioğlu, mahkemeden Ebru Büyükdağ’ın açtığı davanın reddini, kendilerinin açtığı boşanma davasının kabul edilmesini istedi.

Av. Sarıalioğlu, Ebru Büyükdağ’ın tam kusurlu olduğunu, dava dilekçesinde yer alan hususların, ‘yalan’, ‘iftira’ olduğunu öne sürdü. Av. Sarıalioğlu, Av. Büyükdağ’ın dosyaya sunduğu, darp edildiğine dair fotoğraflar için ise “Dikkatli incelenirse söz konusu morlukların makyaj ile yapıldığı açıkça görülüyor. Bilirkişi incelemesi yapılsın. Müvekkili bir para kaynağı olarak görüyor” dedi.

1 MİLYON LİRA TAZMİNAT ÖDESİN

Av. Sarıalioğlu ayrıca, Ebru Büyükdağ’ın aylık 1000 TL iştirak nafakası ve 1 milyon TL de manevi tazminat ödemesini istedi.  

Dinçer Gökçe/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde