Merkez'in faiz kararına siyasiler nasıl tepki verdi?

Merkez'in faiz kararına siyasiler nasıl tepki verdi?

TCMB'nin faiz indirimine yönelik siyasilerden gelen ilk mesajlar olumlu oldu, politika faizinin de indirilmesi gerektiği görüşü hakim...

Merkez'in faiz kararına siyasiler nasıl tepki verdi?
16px
24px
22.09.2016 15:58
ABONE OLgoogle
TCMB faiz koridorunun üst bandında 0,25 baz puan indirime gitti. Karara ilişkin ilk değerlendirmeler Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bakan Tüfenkci ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gedikli'den geldi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası'nın üst band faiz indirimi ile üretici-ihracatçının yanında olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ilgili twitter üzerinden açıklama yapan Zeybekci, "TCMB sadeleşme kapsamında faiz koridorunun üst bandı ile geç likidite penceresi borç verme oranındaki indirimlere devam etti. Bu indirimin piyasalar üzerindeki etkisi sınırlı olsa da, TCMB’nin üretici-ihracatçının yanında olduğunu ortaya koymaktadır. Daha makul faiz oranları demek, reel sektörümüzün daha sürdürülebilir maliyetlerle üretim ve yatırım yapabilmesi anlamına gelmektedir. Hükümetimiz ve ekonomi kurumlarımız enflasyonla mücadelede her türlü adımı koordineli bir şekilde atacaktır." dedi.

'Politika faizi de inmeli'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci CNN Türk canlı yayınında katıldığı bir programda Merkez'in faiz indirimini değerlendirdi. 

Tüfenkci, Merkez Bankası'nın faiz politikasını desteklediklerini, özellikle de Murat Çetinkaya'nın başkanlığı döneminde bunun gerçekleştiğini söyledi.

Bakan Tüfenkci, politika faizinde de indirim beklediklerini belirtti.

Gedikli: Kararı destekliyorum

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını desteklediğini söyledi.

Gedikli twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Merkez bankası faiz indirimi kararını destekliyorum. Tabi politika faiz indiriminin gerçekleşmesi daha önemli. Umarım ilerleyen günlerde Dünya ekonomisinin para politikalarıyla yönetilmeye çalışıldığı süreçte,maliye politikaları ve üretim ekonomisinin canlı tutulması hayati İradesi ve istikrarı olmayan dünya ülkelerinden pozitif ayrılmamızın en önemli nedenidir SİYASİ İSTİKRAR!" 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde