Merkez'e rağmen doların ateşi düşmüyor

Merkez'e rağmen doların ateşi düşmüyor

Merkez Bankası'nın faiz artırım hamleleriyle gevşeyen Dolar/TL, Avrupa Parlamentosu'nun 'müzakereleri durdurma' isteği ile yeniden yükselişe geçti.

Merkez'e rağmen doların ateşi düşmüyor
16px
24px
24.11.2016 15:48
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası'nın faiz kararı ve Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile müzakereleri durdurma isteği piyasalarda dalgalanmaya neden oldu. MB kararları ile önce 3.36'lara doğru gevşeyen dolar, AP kararı ile yeniden 3.41 seviyesine çıktı. 

Merkez Bankası'nın faizlerde çifte artışa gitmesinin ardından 3.40 seviyelerinde olan dolar/TL, kararın hemen ardından saniyeler içinde 3,37 seviyesinin altına indi.

Merkez Bankası'ndan kritik faiz kararı

Ancak, Avrupa Parlamentosu'nda yapılan Türkiye oylamasında müzakerelerin geçici olarak dondurulması kararı verilmesi, doların yeniden yükselmesine neden oldu. Kur 3.41'in üzerine çıktı.

Kur, bu sabah 3,4205'i görerek tarihi rekor kırmıştı.

Borsa, kazanımlarının bir kısmını geri verdi

Günün ilk yarısında yüzde 0,09 değer kaybederek 74.966,61 puana düşen BİST 100 endeksi ise MB faiz kararı sonrasında sert bir yükseliş gerçekleştirdi. MB kararı sonrasında gelen alımlarla 75.867 puana kadar yükselen endeks, AP açıklaması sonrasında 75.200 puan seviyelerine gerilemiş durumda. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde