Merkez Bankası ve İMKB taşınacak mı?

Merkez Bankası ve İMKB taşınacak mı?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınmasıyla ilgili açıklama yaptı

Merkez Bankası ve İMKB taşınacak mı?
16px
24px
15.03.2013 09:06
ABONE OLgoogle

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınmasıyla ilgili aldıkları bir karar olmadığını, Borsa İstanbul’un da şu anki yerinde (İMKB) devam etmesi gerektiği düşüncesinde olduklarını kaydetti.
 
Merkez Bankası ve Hazine’nin Ankara’da birbirleriyle sık görüşüyor olmasının faydası olduğunu belirten Babacan, “Ataşehir’deki finans merkezinde son parseli Merkez Bankası aldı. İstanbul şubesi olması yönünde. İMKB için ise, 5-10 sene sonra ne olur bilemiyorum ama mevcut yer gayet güzel.” diye konuştu.

Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM için Cannes’da Türk gazetecilerle bir araya gelen Ali Babacan, İstanbul Finans Merkezi Projesi’yle İstanbul’un tümünü finans sektörü açısından bölgesel merkez yapılmasının amaçlandığını söyledi.

Babacan, “Şehrin tümünü 2023 itibarıyla dünyanın en önemli 10 finans merkezinden biri haline getirmek. İstanbul çok büyük bir şehir, beş tane ayrı ayrı merkez de kursak kaldırır.’’ dedi.

Yabancı yatırım kuruluşlarının Türkiye’ye ilgilerinin sorulması üzerine ise Babacan, dünyada henüz Türkiye’ye yatırım yapmayan çok sayıda fon olduğunu, Türkiye’ye ilgileri olduğunu ama henüz adım atmadıklarını, Türkiye farkındalığı sağlamanın çok önemli olacağını söyledi.

Babacan bir soru üzerine Türkiye’den ciddi bir rakama ev alan ve yılın 1-2 ayını Türkiye’de geçirmek isteyenlere oturma izni konusunda daha toleranslı olunması gerektiğini belirterek, “Onların Türkiye’ye daha çok gidip gelmesinin ekonomiye katkısı olacaktır. Bununla ilgili çalışma başlattık.’’ dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde