Merkez Bankası sürpriz yapmadı!

Merkez Bankası sürpriz yapmadı!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Kurul, beklendiği politika faizini değiştirmedi.

Merkez Bankası sürpriz yapmadı!
16px
24px
19.01.2016 14:04
ABONE OLgoogle
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Kurul, beklendiği politika faizini değiştirmedi.

Banka, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini yüzde 7,25, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7,5, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini yüzde 10,75 seviyesinde tuttu.

'SADELEŞTİRME' İFADESİ YOK

Sadeleşme ifadesinin yer almadığı açıklamada, "Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümüne bağlı olacaktır. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir.

Kurul, ayrıca yılın başından itibaren artan küresel oynaklığı ve Ocak Enflasyon Raporu öngörülerini değerlendirmiştir" denildi.

Enflasyon görünümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Merkez Bankası, enerji fiyatlarının olumlu katkısına rağmen, artan maliyet unsurlarının çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmeyi sınırladığını söyledi.

Açıklamada, "Bu çerçevede Kurul, ücret gelişmelerinin ve küresel piyasalardaki belirsizliklerin enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları üzerindeki etkileri ile enerji ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki oynaklıkları dikkate alarak, gerekli görülen süre boyunca likidite politikasındaki sıkı duruşun korunacağını ifade etmiştir" ifaderleri kullanıldı.

DOLAR HAFİF YUKARI YÖNLÜ

Faiz kararı sonrası dolarda hafif yukarı yönlü yükseliş gözlendi. Merkez Bankası toplantısı öncesi 3,02'li seviyelerde dolar kuru, bankanın faizleri değiştirmemesinin ardından 3,03'e kadar yükseldi.  Borsa İstanbul'da ise karar sonra aşağı yönlü bir gidiş gözlendi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde