Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, dolar haraketlendi!

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, dolar haraketlendi!

Merkez Bankası’nın frenleme için aldığı kararlara karşın dolar 2.71 lirayı aşarak 2.7147 liraya kadar tırmandı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, dolar haraketlendi!
16px
24px
22.04.2015 15:13
ABONE OLgoogle
Merkez Bankası, döviz kurlarındaki hızlı yükselişi frenlemek için lira cinsinden zorunlu karşılıklara uygulanan faizleri artırırken, ödediği döviz depo faizlerini de düşürdü.

Lirayı güçlendirmesi için alınan karşılıklara ödenecek faizin artırılması kararına rağmen, açıklama öncesinde 2.6850 lira dolayında olan dolar 2.7147 liraya çıkarken, 2.90 liranın altındaki euro da 2.9227 liraya çıktı.

Merkez Bankası (MB) Para Politikası Kurulu (PPK) piyasaların merakla beklediği Nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamaya göre Merkez faizlerde değişikliğe gitmediğini açıkladı. MB politika faizi ve faiz koridorunu sabit tutarken, TL zorunlu karşılıklara ödenen faiz oranlarında 50 BP artırıma gitti.
 
SABİT BIRAKTI
 
2015 yılının dördüncü PPK toplantısını gerçekleştiren Merkez Bankası bu kararı ile faiz oranlarını üst üste 3. kez değiştirmemiş oldu. Alınan karar sonrasında Nisan ayında politika faizi yüzde 7,5’te sabit bırakıldı.
 
Merkez Bankası politika faizini Ocak ayında 50, Şubat ayında ise 25 baz puan indirmiş, Şubat ve Mart aylarında ise önceki seviyeleri sabit tutmuştu. Merkez Bankası Mart ayı toplantısında faizde üst sınırı yüzde 10.75’te, alt sınırı ise yüzde 7.25 olarak belirlemişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde