Merkel ve Erdoğan G20 zirvesinde bir araya gelecek

Merkel ve Erdoğan G20 zirvesinde bir araya gelecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çin'de düzenlenecek G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mülteci anlaşmasını görüşeceğini açıkladı.

Merkel ve Erdoğan G20 zirvesinde bir araya gelecek
16px
24px
02.09.2016 10:06
ABONE OLgoogle
Almanya'nın NDR kanalına açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çin'de haftasonu düzenlenecek G20 zirvesi sırasında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyi planladıklarını ifade etti. Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, yapılacak dörtlü görüşmenin konusu AB ve Türkiye arasında imzalana Geri Kabul Anlaşması olarak belirlendi. Görüşmede Merkel ve Erdoğan arasında ikili görüşme olup olmayacağı ise netlik kazanmadı.

"İncirlik konusunda diyalog yoluyla ilerleme kaydetmeyi hedefliyorum"

Alman milletvekillerinin İncirlik Hava Üssü'ndeki Almanya askerlerini ziyaret etmesine Türkiye tarafından izin verilmemesine de değinen Merkel, "Vekillerimizin askerlerimizi ziyaret etmesi gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz. Diyalog yoluyla ben bu konuda ilerleme sağlamayı hedefliyorum“ dedi. Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti‘nin (SPD) Alman askerlerini İncirlik‘ten çekme talebine Merkel'in Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi sıcak bakmıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde