Merkel bakakaldı: Dünya Trump'ın bu hareketini konuşuyor

Merkel bakakaldı: Dünya Trump'ın bu hareketini konuşuyor

ABD’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Amerikan Başkanı Donald Trump’la Beyaz Saray’da dün ilk kez bir araya geldi.

Merkel bakakaldı: Dünya Trump'ın bu hareketini konuşuyor
16px
24px
18.03.2017 05:07
ABONE OLgoogle

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen ikilinin görüşmesi ‘tokalaşma’ krizine sahne oldu. Basının karşısına çıkan ikiliden Merkel, “El sıkışmak ister misin?” diyerek Trump’a soru sordu.

Trump ise Merkel’i duymazlıktan geldi. Trump’ın, Merkel’in teklifini duymazlıktan gelmesi sosyal medyada büyük ses getirdi.

TERÖRİZMİ KONUŞTULAR

Basın açıklamasında ABD Başkanı Trump, güvenlik ve barış konusunda Almanya ile çok fazla ortak yönleri olduğunu söyledi ve Amerikan sanayi üretimini güçlendirmek, bu konuda kadınların gücünü de artırmaya odaklanmak istediğini belirtti.

NATO üyesi ülkelerin daha fazla maddi katkıda bulunması gerektiği görüşünü Merkel’le paylaştığını belirten Trump, NATO’yu ve Afganistan ve Ukrayna konularındaki faaliyetlerini desteklediği için Alman Başbakanı’na teşekkür etti.

Radikal terörizmi yok etme kararlığını vurgulayan Trump, Merkel’le ticari konuları da görüşeceklerini ve “tüm vatandaşlarının maddi güvence içinde olduğu bir geleceği beraber kurabileceklerini” söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde