Merkel-Yıldırım görüşmesi 50 dakika sürdü

Merkel-Yıldırım görüşmesi 50 dakika sürdü

Başbakan Yıldırım, Almanya ziyareti kapsamında ilk olarak AB Komisyonunun göçten sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos ile daha sonra da Alman mevkidaşı Merkel'le bir araya geldi.

Merkel-Yıldırım görüşmesi 50 dakika sürdü
16px
24px
18.02.2017 13:28
ABONE OLgoogle

53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya giden Başbakan Binali Yıldırım'ın, ilk görüşmesi AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos ile oldu. Yıldırım, Avramopulos'a belirli konularda AB'den daha çok destek beklediklerini söyledi. Yıldırım, görüşme sonrası Almanya Başbakanı Angela Merkel'le bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım, özel uçak "TUR" ile TSİ 22.50'de Almanya'nın Münih kentine geldi.

Yıldırım'ı, Münih Franz Josef Strauss Havalimanı'nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eşi Hülya Çavuşoğlu, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Münih Başkonsolosu Mesut Koç ve diğer ilgililer karşıladı.

Ziyaret kapsamında üst düzey heyetlerle ikili temaslarda bulunması öngörülüyor

Yıldırım'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'ın yanı sıra konferans katılımcısı üst düzey heyetlerle ikili temaslarda bulunması öngörülüyor.

Uluslararası güvenlik ve savunma politikalarının çok boyutlu olarak ele alınacağı görüşmelerde, diğer güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de değerlendirilmesi bekleniyor.

Başbakan Yıldırım, Avramopulos'u kabul etti

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'yı ziyareti kapsamında, AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos ile bir araya geldi.

Türkiye-AB ilişkileri ve bölgesel iş birliği konularının ele alındığı kabulde, özellikle bölgedeki düzensiz göçle mücadelenin önemli yapı taşlarından olan AB-Türkiye arasındaki 18 Mart mutabakatının önemi vurgulandı.

Yıldırım: Daha fazla destek bekliyoruz

Mutabakat çerçevesinde Türkiye'nin attığı adım ve yerine getirdiği taahhütlere değinen Yıldırım, AB'nin bu konuda üzerine düşen görevleri yerine getirmekte halen yetersiz kaldığını hatırlattı ve bu konuda Avrupa Komisyonundan destek beklediklerini belirtti.

Türkiye'nin, Avrupa'nın bir parçası ve kıtanın güvenliği açısından önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Yıldırım, terörle mücadele ve güvenlik iş birliğinde AB'den daha fazla destek ve anlayış beklentilerini ifade etti.

Avramopulos da Türkiye ile AB arasındaki ilişkilere tekrar ivme kazandırma ihtiyacına değindi, AB ile karşılıklı temaslarda bulunmanın yararına işaret etti.

Merkel'le bir araya geldi

Başbakan Yıldırım, daha sonra Alman mevkidaşı Merkel ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Münih'teki Bayerischer Hof Oteli'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 50 dakika sürdü.

Toplantıda, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ile diğer yetkililer de yer aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde