Merkel: Kriz henüz aşılmadı

Merkel: Kriz henüz aşılmadı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Euro Bölgesi krizi henüz aşılmadı, reformlara devam edilmeli" dedi.

Merkel: Kriz henüz aşılmadı
16px
24px
16.10.2014 15:47
ABONE OLgoogle
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın kamu açıklarının azaltılması ve rekabetin güçlendirilmesi konularında ilerleme kaydetmesi gerektiğini, çünkü Euro Bölgesi borç krizinin henüz aşılmadığını ve nedenlerinin henüz ortadan kaldırılmadığını söyledi.

Merkel küresel yavaşlama işaretleri nedeniyle finans piyasalarının tedirgin olduğu bir ortamda parlamentoda bugün yaptığı konuşmada, AB liderlerinin sancılı mali reformların faydalarının görülmeye başlandığını dikkate almaları gerektiğini belirtti

HEDEFİN GERİSİNDEYİZ

Merkel, "Elde edilen  ilk başarılar gösteriyor ki biz baştan itibaren doğru yolu seçtik... Fakat şunu tekrar tekrar söyleyeceğim;  hedefimizin hâlâ gerisindeyiz" dedi. "Krizin henüz kalıcı ve sürdürülebilir bir biçimde üstesinden gelinemedi, çünkü Avrupa ekonomik birliği ve para birliğinin yapısı ile üye ülkelerin durumlarına ilişkin nedenler ortadan kaldırılmadı".

Fransa ve İtalya gibi üyeler, istihdam yaratıcı adımlar atabilmek için AB'nin bütçe açığı konusundaki sıkı kurallarının kendileri açısından gevşetilmesi yolunda Merkel'e baskı yapıyorlar. Ancak Merkel de, Uluslararası Para Fonu  görüşmelerinde  diğer AB üyelerinden benzer baskılarla karşılaşan Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble gibi, bu konuda yumuşayacağa  benzemiyor.

KURALLARA UYULMAK ZORUNDA

Merkel, "Tekrar vurgulamak istiyorum ki tüm üye ülkeler istikrar ve büyüme anlaşmasının  güçlendirilmiş kurallarına uymak zorundadır" dedi. Merkel, üyeleri yeni seçilen Avrupa Komisyonu'nun da AB'nin inandırıcılığını korumak için bu kuralları savunmak zorunda olduğunu söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde