Merkel Can Dündar'la buluşacak mı!

Merkel Can Dündar'la buluşacak mı!

Alman basını Başbakan Binali Yıldırım'ın önümüzdeki günlerde yapacağı Almanya ziyaretini tartışıyor. Alman gazete Merkel'e Can Dündar'la buluşmasını önerdi.

Merkel Can Dündar'la buluşacak mı!
16px
24px
17.02.2017 05:41
ABONE OLgoogle

AKP'nin Almanya'da referandum kampanyasını başlatması bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım cumartesi günü Oberhausen kentinde düzenlenecek bir etkinliğe katılacak.

Braunschweiger Zeitung gazetesinden Deutsche Welle'nin aktardığı yorumda Alman Başbakan Merkel'e gazeteci Can Dündar'la buluşarak karşılık vermesi önerildi. 

Gazetedeki o satırlar şöyle: 

"Yıldırım’ın Almanya'da kamuoyuna seslenmesi rastlantı değil. Ziyaret Almanya’da birtakım rahatsızlıkların gündeme geldiği bir dönemde gerçekleşiyor. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) üyelerine yönetilen son casusluk suçlamaları ve bununla bağlantılı olarak Almanya’da konutlara yapılan polis baskınları bunun kanıtı. Türkiye yönetimine güvensizlik ne kadar büyük olsa da, mülteci krizi kapsamında yardıma devam eden ülke konumu ile önemini koruyor. Ancak Yıldırım’ın ziyaretine kamuoyu önünde bir karşı harekette bulunulması çok da zor bir şey olmasa gerek. Örneğin Angela Merkel neden işini yaptığı için yargılanan, hayatı güvence altında olmadığı için ülkesinden kaçan bir kişi olan Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile büyük bir sahnede tartışma programına katılmıyor?”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde