Merhaba, ben sapyoseksüel. Ya sen!

Merhaba, ben sapyoseksüel. Ya sen!

Başlığa bakıp ön yargıyla yaklaşmayın lütfen... Hayır sapık falan değilim. İçinde “sex” kelimesi geçen her kelime de kötü ya da tahrik edici olmak zorunda değil.

Merhaba, ben sapyoseksüel. Ya sen!
16px
24px
06.10.2017 12:18
ABONE OLgoogle

Başlığa bakıp ön yargıyla yaklaşmayın lütfen... Hayır sapık falan değilim. İçinde “sex” kelimesi geçen her kelime de kötü ya da tahrik edici olmak zorunda değil. İnsanoğlunun cinselliğe karşı olan o dur durak bilmeyen merakı ve doyumsuzluğu, nedense içinde “sex” geçen her şeye pür dikkat kesilmemize neden oluyor. İtiraf ediyorum ben de ilgi çekmek için bu başlığı kullandım! 

Öncelikle size sapyoseksüelin tanımını yapayım da merakınızı gidereyim.

Sapyoseksüel; zekâ ve akıl zaafı olan kimseler için kullanılır. Yani karşısındaki kişinin fiziğinden çok beynini, zekâsını, aklını önemseyen bundan etkilenen kişi demektir. Bu kişi illa karşı cins olmak zorunda da değildir. Genel olarak arkadaşlık ilişkilerinde de buna dikkat eder bu kişiler ama karşı cinste öncelikle etkileneceği şey budur; zekâ!!!

Kişilik psikologları "deneyime açık olmak" diye bir kişilik özelliğinden bahsetmektedirler. Meraklı, hayal gücü kuvvetli ve açık görüşlü kişilerde vardır. Genellikle yenilikçidirler ve yeni fikirlerden hoşlanırlar. Ayrıca karşısındaki insanda özgüven görmeye bayılırlar. Sahip oldukları bilgi ve birikimi bakışlarıyla bile yansıtabilen insanları çekici bulurlar. Onlara göre güç, paradan ya da fizikten gelmez. Güç zekâdan gelir. Yani zenginsen ya da kaslı bir vücudun varsa ya da kıvrımlı vücut hatları, güzel bir yüz ya da uzun bacakların varsa bu sadece ekstra olur, yani yeme de yanında yat olayı...

Aşırı ayrıntıcıdırlar. Karşısındaki kişinin bir konudan bahsederken kullandığı cümleler, bunu anlatış ve yansıtış biçimi, onunla yapacağınız ince espri dolu ya da içinde birçok konunun geçtiği (tarih, felsefe, sanat, sosyoloji gibi...) bir sohbet sizinle ilgilenmesini sağlayacaktır. Yeter ki gözlerinizde o zekâ parıltısını görsün! 
Toplumca kabul görmüş bir çok şeyi benimsemezler. Onlara göre seksilik fiziksel değil beyinseldir. Kendilerinin ne olduklarının farkındadırlar ve birçok kişi tarafından garip bulunsalar da bunu umursamazlar. 

Bu tip insanlara, kadın ya da erkek fark etmez, ne kadar güzel ya da yakışıklı olduklarının ya da seksi göründüklerini söylemek yerine ne kadar zeki olduklarını söylemek daha akıllıcadır. Çünkü onun hoşuna gidecek olan fiziğinin değil zekâsının övülmesidir.

Tabi ki sırf zekâ olmaz. Bunu kullanıp birikim, başarı, güç, saygınlık gibi özellikleri de kazanmış olmalıdırlar. Aslında işleri cidden zordur. İstedikleri gibi birini bulmakta çok zorluk yaşarlar. Ya azla yetinmeye çalışıp mutlu taklidi yapacaklardır yada öyle biri karşılarına çıkana kadar yalnız kalacaklardır.

Etrafınıza bir bakın, bu kadın nasıl bu adamla birlikte ya da bu adam nasıl bu kadınla birlikte dediğimiz çiftlerde taraflardan biri diğerininin (para vs saymıyorum) zekâsına, birikimine, güçlü oluşuna hayrandır. Bizim ülkemizde genel kriterler para, güzel bir yüz, güzel bacaklar, kaslı vücutlar olsa da zekâdan etkilenenler de var işte!

Şimdi ben bunları söyledim diye iki üniversite bitirmiş ya da master yapmış veyahut bir şirkette üst düzey yönetici olmuş arkadaşlarda oluşan omuzların dikleşmesi, göğsün gerilmesi ve o ukalaca gülüş lütfen hemen yok olsun. Üzgünüm ben sizi kastetmedim! 

Önemli olan bitirdiğiniz üniversite sayısı yad a işyerinizdeki statü değil. Zaten yöneticilerin o mevkilere zekâları sayesinde gelmediğini hepimiz biliyoruz. O yüzden birbirimizi kandırmayalım. 

Siz kelimelerle sevişebiliyor musunuz, karşınızdaki kişiyi ona çaktırmadan yönlendirebiliyor musunuz veya insanları manipüle edebiliyor musunuz? Birçok konuda gerçekten ama gerçekten bilginiz ve fikriniz var mı? Gözlerinizde o zekâ ışıltısı var mı?

Şimdi, bizim insanımızda bir kendini beğenme ve kendini övme hâli vardır bilirsiniz... Birşeyleri bilmesek de bilir gibi yapar, bilmediğimizi asla kabul etmeyiz ya işte şimdi kime sorsanız sen zeki biri misin diye, oooo başlar kendini övmeye, ben öyle zekiyim böyle akıllıyım diye anlatmaya...

Bu sözüm kendini akıllı zannedenlere gelsin. Bırakın ne kadar zeki yada akıllı olduğunuzu karşı taraf anlasın! Sizi paranız, pulunuz, statünüz, güzelliğiniz için değil, sizi siz yapan ve diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğiniz olan aklınız için sevsin!!!  

Email.       : [email protected]
İnstagram: cookomel

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde