Mercedes 007'den vazgeçti

Mercedes 007'den vazgeçti

Daimler Grubu’nun, James Bond’un otomobil markası olarak ün salan Aston Martin’in satın alacağı söylentilerine son nokta konuldu.

Mercedes 007'den vazgeçti
16px
24px
17.11.2014 08:03
ABONE OLgoogle
Daimler Grubu’nun, James Bond’un otomobil markası olarak ün salan Aston Martin’in satın alacağı söylentilerine son nokta konuldu. Daimler CEO’su Dieter Zetsche “Ne Mercedes Benz’in Aston Martin’i tamamını satın almak gibi bir planı var ne de hisselerini artırma planı” dedi. Şu an Aston Martin’in yüzde 5’ine sahip olan Alman otomotiv devi Mercedes Benz’in Aston Marin’i satın almama kararını açıklamasından sonra İngiliz markanın hayatına bağımsız bir şekilde devam edeceği belirtildi. Yeni CEO ile birlikte Aston Martin, 4 bin olan yıllık satışlarını 7-8 bin bandına çıkartmayı hedeflediklerini açıkladı. 

TÜRKLERİN SUV AŞKI, SUBARU'YA YARADI

Türkiye’de SUV satışlarının son yıllarda 4 kat birden artması bu segmentte üretim yapan markalara yaradı. SUV modellere ağırlık veren Subaru da bu fırsatla birlikte 4 haneli satış rakamlarına ulaştı.

Son 10 yılda otomobil satışlarından hızla pay almaya başlayan SUV araçlar, markaları da bu segmentte üretime yöneltiyor. Türkiye’de 10 yıl önce yıllık 20 bin civarında satılan SUV’lar, bugün 80 bin sınırını zorluyor. Bu segmentte otomobil üretimi yapan markalar da satışlarını hızla artırıyor. Ralli parkurlarında elde ettiği başarılar ile dünyada tanınan ve spor otomobili İmpreza ile bir dönem Türkiye’de büyük başarı elde eden Japon üretici Subaru, son 5 yıldır SUV modelleri ile de satışlarını hızla artırıyor. SUV modellerin etkisi ile geçen yıl bir önceki yıla göre Türkiye’de yüzde 70 büyüyerek uzun zaman sonra 4 haneli satış rakamlarına çıkan Subaru, yılsonunda 1.400 satış rakamını hedefliyor. Markanın bu segmentteki amiral gemisi Subaru XV ise toplam satışların yarısını (750 adet) oluşturacak. Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle, son 5 yıldır farklı bir kimliğe bürünerek gerçek bir SUV markası olma hedefinde olduklarını söyledi.

Trafikte güven veriyor

Subaru olarak SUV modeller konusunda uzman olduklarını belirten Karagülle şunları söyledi: “Türkiye’de SUV araçlara olan ilgi giderek artıyor çünkü kullanıcılar trafikte kendilerini güvende hissetmek istiyor. Subaru, SUV segmentinde kalmaya devam edecek. Yılsonunda en fazla satış yaptığımız modelin 750 adet ile XV olacağını öngörüyoruz. XV’yi yaklaşık 500 adet satış ile Forester ve 150 adet satış ile Outback’in takip edeceğini öngörüyoruz. Özel tüketici kitlesine hitap eden sportif BRZ modelimizin satışının ise 20 adet civarında olacağını tahmin ediyoruz.

İmpreza’yı sipariş olursa getireceğiz

Subaru’nun efsane spor otomobili İmpreza’yı ve versiyonlarını tutkunları tarafından sipariş verilmesi durumunda getireceklerini söyleyen Karagülle, markanın bir diğer spor modeli BRZ’nin satışlardan 20 bin civarında pay alacağını belirtti. Yıl sonuna kadar yeni bir model lansmanı olmayacağını dile getiren Karagülle “2015 yılı Şubat ayında ise yeni Outback modelimizi, Türkiye pazarına sunacağız. Yeni Outback, güvenlik açısından yüksek donanımı başta olmak üzere birçok üstünlüğüyle çok ilgi çekecek.” dedi.

Renault dev bir kampanyaya imza atıyor. 13-16 Kasım tarihlerinde sadece 72 saat sürecek takas kampanyası düzenleniyor. 72 saat boyunca sınırlı sayıda araç için Renault’nun belli modellerinde 5 bin liraya varan takas indirimi bulunuyor. Sadece 72 saat için geçerli olan kampanya kapsamında Fluence 52 bin750 lira, Captur 51 bin 900 lira, Symbol 35 bin 900 lira ve Megane HB 41 bin 700 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Ford’dan Ford’dan ücretsiz ‘101 nokta’ kontrolü ücretsiz ‘101 nokta’ kontrolü

Ford’un ‘Ücretsiz Kış Kontrolü’ kampanyası başladı. Yılsonuna kadar devam edecek kampanya ile tüm Ford Yetkili Servisleri’nde binek, orta ve hafif ticari araçlara ‘ücretsiz 101 nokta kontrolü’ sunulacak. Kampanya kapsamında silecek ve aküler Ford sahiplerine avantajlı fiyatlarla ulaştırılırken, kışlık oto bakım seti hediye ediliyor ve taksitli ödeme kolaylığı fırsatları sunuluyor. Ayrıca   Eko Servis kampanyası, yaşının 5 katı servis kampanyası da devam ediyor.

Renault’dan 72 saat takas kampanyası

Renault dev bir kampanyaya imza atıyor. 13-16 Kasım tarihlerinde sadece 72 saat sürecek takas kampanyası düzenleniyor. 72 saat boyunca sınırlı sayıda araç için Renault’nun belli modellerinde 5 bin liraya varan takas indirimi bulunuyor. Sadece 72 saat için geçerli olan kampanya kapsamında Fluence 52 bin750 lira, Captur 51 bin 900 lira, Symbol 35 bin 900 lira ve Megane HB 41 bin 700 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Kaan Zenginli/Star
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde