Memduh Boydak'tan bakan Çavuşoğlu'na olay yaratacak açıklamalar

Memduh Boydak'tan bakan Çavuşoğlu'na olay yaratacak açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Türkiye’deki 50 civarındaki ülkenin fahri konsolosunun belgelerini yenilemedik” açıklamasını Memduh Boydak'tan sert cevap geldi..

Memduh Boydak'tan bakan Çavuşoğlu'na olay yaratacak açıklamalar
16px
24px
30.01.2015 06:02
ABONE OLgoogle
Son üç yılda Rusya ve Ukrayana’da yatırım atağı başlatan Boydak Holding, Ukrayna’da yaşanan olaylar nedeniyle buradaki fabrikada üretime ara verdi. Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, “Olaylar yatışınca Ukrayna pazarı tekrara hareketlenecektir” dedi. Boydak ayrıca fahri konsolosluk belgesinin yenilenmemesiyle ilgili olarak, "Ben Japonya’nın Kayseri fahri konsolosluğunu üstlenmiştim. Bu bize hem maddi hem manevi külfet getiriyordu. Bu görevi bize devlet 4 yıl önce verdi ve süremiz doldu belgeleri yenilemedi. Biz bu karardan son derece memnunuz. Çünkü bu bizim işimiz değil. Biz ülkemiz çıkarı için çalıştık” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bazı fahri konsolosların belgelerinin yenilenmediğini söylemişti.

Son üç yılda Rusya ve Ukrayana’da yatırım atağı başlatan Boydak Holding, Ukrayna’da yaşanan olaylar nedeniyle buradaki fabrikada üretime ara verdi. Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, “Olaylar yatışınca Ukrayna pazarı tekrara hareketlenecektir” dedi.

Rusya, Ukrayna ve Suriye’de yaşanan ekonomik ve siyasi krizler Türk markalarını da etkilemeye başladı. Son üç yılda Rusya ve Ukrayna’ya adeta yatırım atağı başlatan Boydak Holding, Ukrayna’daki fabrikada üretime ara verdi. “12 milyon Euro’luk yatırım yaptık” diyen Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, “Bu ülkelerde yaşanan gelişmeler bir gün son bulacak. Özellikle Ukrayna pazarı 50 milyon nüfusuyla dikkat çekiyor. Şimdilik üretime ara verdik. Bu fabrikada 160 kişi çalışıyordu” dedi.

CİRO 3.5 MİLYAR TL

İstikbal, Bellona ve Mondi ile mobilya sektöründe 2014 yılında da liderliklerini koruduklarını vurgulayan Memduh Boydak, “2014 yılı mobilya markalarımız açısından verimli bir yıl oldu. Bugün itibarıyla mobilya markalarımız İstikbal, Bellona ve Mondi ile tüm dünyada 300’ü aşkın mağazamız ve 5 bin satış noktamızla faaliyet gösteriyor, yaklaşık 140 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Mağazalaşmaya hız verdiğimiz 2014 yılında yurtiçinde 107, yurtdışında ise 37 olmak üzere toplam 144 yeni mağaza açtık. Mobilya markalarımızla 3.5 milyar TL ciroya, 150 milyon dolar ihracat rakamına ulaştık. 2014 yılı için büyüme oranımızı yüzde 10 olarak belirlemiştik. Bu rakama ulaştığımız için mutluyuz” dedi.

107 MAĞAZA AÇACAK

2015’e hızlı bir giriş yaptıklarını da belirten Memduh Boydak, sözlerini şöyle sürdürdü: “2015 yılı mağazalaşma çalışmalarımızı biraz daha yoğunlaştıracağımız bir yıl olacak. ‘Her gün yeni bir ilk’ olarak belirlediğimiz motto’muzu dünyanın her bölgesinde yeni bir ilk gerçekleştirmek adına kullanarak ilerleyeceğiz. Bu yıl yurtdışında 46 yeni mağaza, yurtiçinde ise 107 mağaza açmak hedefiyle yola çıktık. Özellikle yurtdışı operasyonlarımız hem bir dünya markası olmak hem de Türk markalarını dünyada tanıtmak adına bizim için büyük bir önem taşıyor. Ayrıca ciromuzun önemli bir bölümünü de ihracat ayağımızla elde ediyoruz. Halen 140 ülkeye ihracat yapıyoruz ve 50 ülkede münhasır mağazalarımız mevcut. Üretimimizin yaklaşık yüzde 15’ini ihraç ediyoruz. Bu yıl yine hızlı büyümemizi sürdürmek istiyoruz. Bu amaçla mobilya markalarımız İstikbal, Bellona ve Mondi ile 250 milyon TL yatırım yapmayı ve yüzde 10 büyümeyi hedefliyoruz.”

Fahri konsolosluk bizim işimiz değildi 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Türkiye’deki 50 civarındaki ülkenin fahri konsolosunun belgelerini yenilemedik” açıklamasını da değerlendiren Memduh Boydak, “Ben Japonya’nın Kayseri fahri konsolosluğunu üstlenmiştim. Bu bize hem maddi hem manevi külfet getiriyordu. Bu görevi bize devlet 4 yıl önce verdi ve süremiz doldu belgeleri yenilemedi. Biz bu karardan son derece memnunuz. Çünkü bu bizim işimiz değil. Biz ülkemiz çıkarı için çalıştık” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde