Melih Gökçek'ten 15 Temmuz günü FETÖ'cülere 100 Milyonluk kıyak!

Melih Gökçek'ten 15 Temmuz günü FETÖ'cülere 100 Milyonluk kıyak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz 2016 tarihinde, FETÖ'cü bir şirkete 100 milyon TL'lik arazi kıyağı yaptığı ortaya çıktı.

Melih Gökçek'ten 15 Temmuz günü FETÖ'cülere 100 Milyonluk kıyak!
16px
24px
02.12.2016 05:07
ABONE OLgoogle

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz 2016 tarihinde, FETÖ'cü bir şirkete 100 milyon TL'lik arazi kıyağı yaptığı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz Darbe Günü, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi Ömer Akgül'ün ağabeyi Mehmet Akgül ve CHP Ankara eski Milletvekili, ATO eski Başkanı Sinan Aygün'ün orta olduğu Alan Taahhüt İnşaat A.Ş'ye 100 milyon liralık kıyak yaptığı ortaya çıktı.

1 GÜNDE 100 MİLYON TL'LİK KIYAK

İstanbul Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgiye göre, FETÖ yöneticisi olan firari sanık Ömer Akgül'ün ağabeyi Mehmet Akgül ve Sinan Aygün'ün ortak olduğu Ankara Sögütözü Eskişehir yolu kavşağı üzerinde bulunan 12 bin 82 metrekare yüzölçümlü 13911 ada 16 nolu parselin mülkiyetinde bulunan arazinin inşaat izni 1.50 emsal artışı olmasına rağmen, 15 Temmuz darbe günü Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile 2.10'a yükselterek 100 milyon liralık rant sağladığı ortaya çıktı.

SKANDAL KOMİSYON RAPORUNA YANSIDI

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun 24 Kasım 2016 tarih ve 1084 Nolu Raporunda Şevket Eryılmaz isimli şahısın 9 Eylül 2016 tarihinde verdiği itiraz dilekçesinde yer alan Söğütözü-Eskişehir Yolu kavşağındaki 13911 ada 16 nolu parselle ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belesiye Meclisinin 15 Temmuz 2016 gün ve 1402 sayılı kararıyla FETÖ Üyesi olduğu tespit edilen şahısların mülkiyetinde bulunan araziye imar değişikliğini yapılarak rant sağlandığı iddia edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun hazırladığı raporda, 15 Temmuz 2016 tarih ve 1402 sayılı kararıyla imar planı değişikliği yapılan arazinin sahipleri arasında FETÖ/PDY Yöneticisi olduğu kabul edilirken, 19 Temmuz 2016 tarihinde alınan kararın malik vekillerine bildirildiği belirtildi.

SİNAN AYGÜN, FETÖ ÜYESİNİ KASIM AYINDA ORTAKLIKTAN ÇIKARDI

Şevket Eryılmaz'ın itirazıyla CHP eski Milletvekili Sinan Aygün'ün FETÖCÜ ortağının ortaya çıkmasıyla birlikte, 3 Kasım 2016 tarihinde Ankara Belediyesi İmar ve Bayındırılık Komisyonu'na verdiği dilekçede Asliye Ticaret Mahkemesinin 27 Ekim 2016 tarihli kararında "Ortağı Mehmet Akgül'ün Alan İnşaat A.Ş.'den çıkarılması kararının verildiği böylece AKGÜL soyadlı hiç bir kimseyle ortaklığının bulunmadığı, taşınmaz üzerinde yapılacak olan inşaatın tek ortaklı olduğu ve şahsına ait Beştepe Kuleleri A.Ş. tarafından yapılacağı belirtildi.

Sinan Aygün, Osman Gökçek'i destekliyor mu? İşte açıklama

SİNAN AYGÜN'E İKİNCİ KIYAK YAPILDI

CHP eski Ankara Milletvekili ve ATO eski Başkanı Sinan Aygün aynı tarihlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na verdiği ikinci dilekçede, FETÖ'cü ortağının şirketten çıkardığını ifade ederek aynı araziye İmar Değişikliğinin 2.50 çıkarılmasını istediği ve İmar ve Bayındırılık Komisyonu'nun bu dilekçeyi kabul ettiği kaydedildi.

AYGÜN'ÜN FETÖ ORTAKLIĞI

İstanbul Haber AJnası'nıne dindiği bilgiye göre, CHP eski Ankara Miletvekili ve ATO eski Başkanı Sinan Aygün'ün firari FETÖ sanığı Ömer Akgül ile KOÇ Kuleleri inşaatında ortak olduğu öğrenildi.

Yeniçağ Gazetesi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde