Melih Gökçek Erdoğan'dan mart ayına kadar süre istedi

Melih Gökçek Erdoğan'dan mart ayına kadar süre istedi

Hürriyet’in Ankara kulislerine yakın yazarı Deniz Zeyrek, istifasının istendiği iddia edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in mart ayına kadar süre istediğini öne sürdü.

Melih Gökçek Erdoğan'dan mart ayına kadar süre istedi
16px
24px
07.10.2017 08:30
ABONE OLgoogle

Partideki ‘metal yorgunluğu’na işaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bazı belediye başkanlarından istifa istediği iddia edilmişti.

İstifayla anılan belediye başkanlarının neredeyse hepsi iddiaları kesin dille yalanlarken, Gökçek ne yalanlamış ne de doğrulamıştı.

Gökçek’in istifası sorulan Erdoğan’ın “Şu an yok, olmayacak anlamına gelmez” demesi tartışmaları alevlendirmişti.

Son olarak Erdoğan’la Gökçek dün akşam ‘Ak Saray’da görüşmüştü. Herkes istifa konusunun konuşulduğunu düşünürken Gökçek bir müze projesini anlattığını söylemişti.

‘Belki de o tarihlerde bir seçim olacağına inanıyor’

Zeyrek bugünkü köşesinde, AKP kulislerinde, Gökçek’in Mart 2018’e kadar süre istediğinin konuşulduğunu yazdı.

Hürriyet yazarı şöyle devam etti: “Belki de o tarihlerde bir seçim olacağına inanıyor. Ancak partinin yönetim kadroları, kendisine o kadar süre verilmeyeceğini, yeni yıldan önce bu işin biteceğini düşünüyor. Gökçek, eğer istifası istenmişse ya da istenecekse, bu karara uymadığında, Erdoğan ile pazarlığa girişmeye çalıştığında yaşanabilecekleri bilecek kadar deneyimli bir siyasetçi. Bu yüzden Erdoğan’la karşı karşıya geleceği bir yolu seçmeyeceğinden hemen herkes emin. Partililer, Gökçek’in belediye meclisinde yapılacak bir oylama ile ya da genç bir mülkiye müfettişinin raporuyla bırakmayı göze almayacağı o nedenle istifa edeceği görüşünde.”

‘Erdoğan’ın geri adım atması düşük bir ihtimal’

Gökçek’in yakın çevresinin Erdoğan’ın Gökçek’in yerinde kalması için kapıyı ‘aralık’ bıraktığını konuştuğunu aktaran Zeyrek, yazısını şöyle bitirdi: “Gökçek’in kapı tam kapanıncaya dek içeride kalmak ve pazarlık pozisyonuna girmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna etmek için çaba göstereceğini de vurguluyor. Ancak, yine partililere bakılırsa, Erdoğan’ın Gökçek konusunda geri adım atması düşük bir ihtimal.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde