Mehmet Cengiz o küfürden mahkum oldu

Mehmet Cengiz o küfürden mahkum oldu

Eski AKPli milletvekili ve avukat Süleyman Sarıbaş, millete küfür ettiği gerekçesi ile işadamı Mehmet Cengiz’den 8 bin TL manevi tazminat kazandı.

Mehmet Cengiz o küfürden mahkum oldu
16px
24px
03.03.2015 19:55
ABONE OLgoogle
İnternete düşen Yolsuzluk tapelerinde ismi geçen ve 'Bu milletin a... koyacağız' diyerek büyük tepki çeken İşadamı Mehmet Cengiz hakkında dava açan eski AKP'li vekil Sarıbaş tazminat kazandı. 

Eski AKP milletvekili olan ve partiden ayrıldıktan sonra bir süre ANAP Grup Başkan Vekilliği görevini yürüten Avukat Süleyman Sarıbaş, internette yer alan ses kayıtlarında millete küfür ettiği gerekçesi ile iş adamı Mehmet Cengiz’e 10 bin TL manevi tazminat davası açtı.

İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi davanın ilk durulmasında ses kayıtlarının bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Davanın ikinci duruşmasında bilirkişi raporunu taraflara tebliğ eden mahkeme davanın kısmen reddi ve kısmen kabulüne karar vererek iş adamı Mehmet Cengiz’in 8 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Cumhuriyet.com.tr'ye konuşan ve mesele bu anlayışın cezalandırılması diyen Sarıbaş, İstanbul'dan iki avukat daha tuttuğunu söyledi. Sarıbaş, "Milletin alın teriyle zengin oluyorlar, ardından millete küfür ediyorlar. Biz gariplere bunu yapmaya hakları yok. 

Herkesin bu kararı gösterip dava açabileceğini belirten avukat Sarıbaş, " 76 milyon vatandaşın hepsine hakaret edilmiştir. Milletin verdiği vergilerle ihaleler alacaksın, havuzlara para yatıracaksın. Sonra millete verip veriştireceksin. Böyle şey olmaz” dedi.

DAVA DİLEKÇESİ: MİLLETİME YAPILAN AÇIK VE ALENİ KÜFÜR NEDENİYLE TAZMİNAT TALEBİNDE BULUNUYORUM

Süleyman Sarıbaş, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi aracılığı ile İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne vermiş olduğu dilekçesinde “Ferdi olmaktan gurur duyduğum milletime açık olarak aleni küfredilmesinin manevi dünyamda husule getirdiği yıkıntının tarifi mümkün değildir. Bu millet, bu asıl millet, beslediklerinden, zengin ettiklerinden daima nankörlük görmüştür ancak ilk defa açıkça küfür saldırısına maruz kalmıştır. Durum gayet açık ve nettir ki, millete küfredilmiş ve bu milletin ferdi olarak tek tek herkesin manevi dünyasında tamiri mümkün olmayan sarsıntılar oluşturmuştur. Borçlar kanunu ve sair mevzuat, birileri tarafından küfür edilmek suretiyle manevi dünyasına tecavüz edilen her şahsın, mütecavize karşı tazminat davası hakkı vardır" ifadelerine yer verildi. Dilekçede, ses kaydının yasal yollardan dinleme ile elde edildiğini belirten Sarıbaş, "Milletime yapılan açık ve aleni küfür nedeni ile ve milletin ferdi olarak tarafına yapılan küfür nedeni ile" Mehmet Cengiz'den 10 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu.

'TÜRK MİLLETİNİ İŞARET EDEN BİR İFADEYE DE YER VERİLMEMİŞTİR"

Mehmet Cengiz'in avukatlarının daha önce mahkemeye sunduğu dilekçede, "Davaya konu edilen '...Bu milletin a... k...' şeklindeki cümlenin ne başında ne de sonunda 'Türk Milleti ' ibaresi kullanılmadığı gibi 'Türk Milletini işaret eden bir ifadeye de yer verilmemiştir. Müvekilimiz dava konusu edilen sözü Türk Milletine yöneltmemiştir. Davanın reddine karar verilmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verilmişti. 

PARAYLA KÖYÜNDE TUVALET YAPTIRACAK

Kazandığı 8 bin lira tazminat ile çok kötü durumda olan memleketi Malatya Hekimhan Kocaözü köyünün camiisindeki tuvaleti yaptıracağını belirten Sarıbaş, "Böylesinin parasını bu paranın içine etsinler diye o tür yerlere harcamak lazım. Çok tesadüf oldu. Dün mimar gelmiş, caminin tuvalet ve abdest yeri için projeyi önüme koymuştu. Bugün de karar çıktı. Paranın gideceği yer belli oldu" dedi.

MEHMET CENGİZ NE DEMİŞTİ?

Yolsuzluk ve rüşvet operasyounun 2. dalgası olan 25 Aralık'ta gözaltına alınan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, "Milletin a... koyacağız" dediği küfürlü konuşmalarının yer aldığı tapelere ilişkin, "O cümlelere baktığımızda elbette çok da hoşuma giden şeyler değil. Bunu hazırlayan ön yargılı kişilerin bile fezlekede ‘rakip firmaları kastetmektedir’ dedikleri bir konuşmayı diğerine ekleyerek, millete yönelik bir hakaret olarak sunmaları şahsımı kamuoyu önünde itibarsızlaştırma, hedef gösterme faaliyetinin bir parçasıdır" demişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde