Mehmet Cengiz o küfür için verilen tazminata ne dedi?

Mehmet Cengiz o küfür için verilen tazminata ne dedi?

Millete küfür ettiği gerelkçesiyle Mehmet Cengiz hakkında dava açan eski AKP'li vekil Sarıbaş tazminat kazanmıştı. Cengiz'in davaya ilişkin yorumu ne oldu?

Mehmet Cengiz o küfür için verilen tazminata ne dedi?
16px
24px
05.03.2015 12:43
ABONE OLgoogle
İnternete düşen Yolsuzluk tapelerinde ismi geçen ve 'Bu milletin a... koyacağız' diyerek büyük tepki çeken İşadamı Mehmet Cengiz hakkında dava açan eski AKP'li vekil Sarıbaş tazminat kazandı. 

Eski AKP milletvekili olan ve partiden ayrıldıktan sonra bir süre ANAP Grup Başkan Vekilliği görevini yürüten Avukat Süleyman Sarıbaş, internette yer alan ses kayıtlarında millete küfür ettiği gerekçesi ile iş adamı Mehmet Cengiz’e 10 bin TL manevi tazminat davası açtı.

İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi davanın ilk durulmasında ses kayıtlarının bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Davanın ikinci duruşmasında bilirkişi raporunu taraflara tebliğ eden mahkeme davanın kısmen reddi ve kısmen kabulüne karar vererek iş adamı Mehmet Cengiz’in 8 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

MEHMET CENGİZ'DEN TAZMİNATA İTİRAZ

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, tazminat davasına ilişkin bir açıklama yaptı. Mehmet Cengiz'in açıklaması şöyle:

"Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Mehmet Cengiz hakkında İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından dün verilen manevi tazminata ilişkin karar, kesin olmayıp süresi içinde temyiz yoluna başvurulacaktır. Kanuna aykırı olarak elde edilen delillere dayanılarak talepte bulunulamaz ve manevi tazminatı gerektirecek herhangi bir unsur söz konusu değildir. Daha önce aynı konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilmiştir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Cengiz Holding A.Ş."
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde