Mehmet Cengiz'in 422 Milyonluk vergi borcu sıfırlanmış

Mehmet Cengiz'in 422 Milyonluk vergi borcu sıfırlanmış

Maliye Bakanlığı’nın Cengiz İnşaat’ın 422 milyon liralık vergi borcunu silmesi Meclis’te tartışmalara neden oldu.

Mehmet Cengiz'in 422 Milyonluk vergi borcu sıfırlanmış
16px
24px
08.03.2016 05:35
ABONE OLgoogle
Maliye Bakanlığı’nın Cengiz İnşaat’ın 422 milyon liralık vergi borcunu silmesi Meclis’te tartışmalara neden oldu.

Bakan Naci Ağbal, önce bunu kabul etmedi. Ancak muhalefet, sıfırlama belgesini dağıtınca Bakan ”Haksız yere 1 kuruş silinmez’ demek zorunda kaldı.

Sıfırlama tartışması MHP’li Mehmet Günal’ın bakana “Cengiz’in parasını açıkla, takdir edelim” demesiyle başladı. Bakan Ağbal ise, iddia sahiplerini ispata davet etti. Belgeyi CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ortaya çıkardı ve kürsüden ”İşte belge. 24/12/2010 tarih ve 21 Eylül 2010 tarihli Merkez Uzlaşma Komisyonu. Bu iki belgeyi size göndereceğim. Biz, önce Allah’a inanırız, sonra devlete inanırız. Devlet makamında oturanların halka doğru bilgi vermesi lazım, gerçekleri saptırmaması lazım” dedi.

HAKSIZ 1 KURUŞ İNDİRİLMEZ!

Tanal’ın sözleri üzerine Bakan Ağbal, “Bu belge devletin kayıtlarında mevcut, her türlü denetime tabi tutulmuş resmi bir belgedir. Hukuka aykırı bir işlem söz konusu değildir” demek zorunda kaldı. Tanal ise “Uzlaşma yapılmamıştır’ dediniz, tutanaklar burada, uzlaşma var” diye cevap verdi. Bakan da “Maliye Bakanlığında, uzlaşmada hiç kimsenin haksız bir yere 1 kuruş vergisi indirilmez, indirilmesi de mümkün değil” açıklaması yaptı.

KINAMAYA DEĞER BULMUYORUM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Ağbal’ın ‘yok öyle bir şey, yalan’ dediği uzlaşma belgesinin açıklanmasından sonra bakana yüklendi ve “Biz bu tutarsızlığı ve Meclis aklıyla alay eden tavrı kınıyoruz” dedi.

CHP’li Özel’e ‘Özgür beyi kınamaya değer bile bulmuyorum’ diyen Ağbal ise “MHP’li sözcü ‘Uzlaşma komisyonu, haksız bir şekilde, alınması gereken bir vergiyi almaktan vazgeçti’ diye imada bulundu, ben de hukuksuz ve haksız bir şekilde alınması gereken bir vergiyi almaktan vazgeçtiğini gösteren bir belgeyi, bilgiyi ortaya koyun dedim” cevabını verdi. (Sözcü)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde