Mehmet Ali Şahin Fener'e bayrak açtı

Mehmet Ali Şahin Fener'e bayrak açtı

Mahmut Uslu’nun açıklamaları için ‘Mafyavari tehditler’ yorumu yapan M. Ali Şahin, “Fenerbahçe’nin sarı lacivert bayrağı Türkiye’nin ay yıldızlı bayrağından daha üstün değildir” dedi.

Mehmet Ali Şahin Fener'e bayrak açtı
16px
24px
03.09.2015 05:38
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe Kulübü ile AKP arasında “Milli takıma futbolcu vermeme” ile başlayıp, “Her gün cenaze kalkıyor. Bunu çözsünler” ile devam eden kavga büyüyor. Kavgaya son olarak Fenerbahçe bayrağı-Türk bayrağı polemiği de eklendi.

Kavga, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in seçim hükümetine bakan vermeyen CHP ve MHP’yi eleştirileriyle Fenerbahçe’nin milli takıma futbolcu vermeme kararı arasında kurduğu bağlantıyla başladı.

AKP’li Şahin, CHP ve MHP Genel Başkanlarının bu konudaki tavrını Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın tavrına benzeterek, “Geçtiğimiz hafta spor kamuoyunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklaması damga vurmuştu ve ‘Ben basketbol milli takımına Fenerbahçe’den oyuncu vermeyeceğim’ demişti. Sebebini de açıklamıştı. Bunun gibi milli hükümet diye değerlendirebileceğimiz seçim hükümetine siyasi partiler karşı çıkmamalıydı, kendi içlerinden davet edilen milletvekilleri olduğunda. Ben Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını Aziz Yıldırım’ın tavırlarına benzetiyorum. Biz milli hükümete oyuncu vermeyeceğiz, biz bu hükümete geçici hükümete milletvekillerimizi göndererek Bakan yapmayacağız demeleri son derece yanlıştır” demişti.

'Cenazelere çözüm bulun'

Şahin’e yanıt Fenerbahçe adına Genel Sekreter Mahmut Uslu’dan gelmişti. Uslu, Şahin’e, “Eskiden Spor Bakanlığı yapmış Mehmet Ali Şahin’in bugünkü açıklamasını çok üzülerek ve şaşırarak izledik. Sayın Aziz Yıldırım’ı biz konuşturmadık, biz geldik. Lütfen siyasetçiler, siyasetlerini yapsınlar. Biz spor adamıyız, siyasete girmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bizi tahrik etmesinler, rica ediyoruz. Mehmet Ali Şahin’in dikkatini çekiyorum. Kendisi siyasetini yapsın, bu işlere burnunu sokmasın. Milli takımlara oyuncu vermeyenleri, koalisyona diğer partilere benzetiyorlar. Bizi lütfen siyasete sokmayın, daha ağır cevaplar alırsınız. Çok önemli işler olur. İşinize bakın. Türkiye’de her gün bir cenaze kalkıyor. Önce bunları çözün, politika yapın” diyerek sert çıkmıştı. 

Mafyavari tehditler

Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet’in sorusu üzerine Uslu ve Şahin’i bayrak örneği vererek yanıtladı. Şahin şöyle dedi:

“Fenerbahçe’nin sarı lacivert bayrağı Türkiye’nin ay yıldızlı bayrağından daha üstün değildir. Ay yıldızlı bayrak daha üstündür ve değerlidir. Ben onlara, bir konuda görüşümü açıklarken ‘Milli takıma niye oyuncu vermiyorsunuz, verin’ dedim. Onlar bana mafyavari tehditler savurdular ve beni susturmak istediler. Böyle şey olmaz. Kaldı ki ben eski Gençlik ve Spor Bakanı’yım. Tabi ki bu konuda görüşlerimi söyleyeceğim. Tabi ki eleştireceğim. Eleştiri hakkım var. Beni bu açıklamalarıyla susturamazlar. Ben konuşurum.”
Erdem Gül/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde