Mega projelere dev fon

Mega projelere dev fon

Ekonomik büyümeye gelecek 10 yılda yıllık yüzde 1.5 ilave katkı sağlaması hedeflenen Türkiye Varlık Fonu'nun kurulmasına ilişkin kanun tasarısı TBMM'ye gönderildi.

Mega projelere dev fon
16px
24px
03.08.2016 08:30
ABONE OLgoogle
Ekonomik büyümeye gelecek 10 yılda yıllık yüzde 1.5 ilave katkı sağlaması hedeflenen Türkiye Varlık Fonu'nun kurulmasına ilişkin kanun tasarısı TBMM'ye gönderildi. Piyasalardaki dalgalanmaların önüne geçecek olan fonun asıl kaynağı da özelleştirme gelirleri olacak.

İLK SERMAYESİ 50 MİLYON

Bu fona bağlı alt fonlar da kurulabilecek. Borsada işlem gören yerli ve yabancı şirketlerin hisse senetleri, borçlanma araçları, katılma hesabı, vadeli mevduat, Hazine taşınmazları, mevduat sertifikaları, altın ve diğer madenlere dayalı ihraç edilen sermaye piyasaları araçları şirket tarafından Türkiye Varlık Fonu adına gerçekleştirilecek.

Şirketin 50 milyon liralık kuruluş sermayesi Özelleştirme Fonu'ndan karşılanacak. Fonun kaynakları, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca özelleştirme kapsamında ve fona devrine karar verilen kuruluş, varlıklar ile Özelleştirme Fonu'ndan fona aktarılmasına karar verilen nakit fazlasından oluşacak. Bakanlar Kurulu fona kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufu altındaki ihtiyaç fazlası gelir, kaynak, varlıkları da aktarabilecek.

ŞEHİT YAKININA ÖTV'SİZ ARAÇ

Torba Yasa'yla şehit eş veya çocukları özel tüketim vergisi ödemeksizin araç alabilecek. Terör nedeniyle taşınmazlara verilen zararlar karşılanacak. Kreş, gündüz bakımevleri kurumlar vergisinden istisna olacak. 2B alanlarındaki taşınmazlara ilişkin başvuru süresi de uzatıldı.
Hazal Ateş/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde