Mecliste kavga: 'Şerefsiz, Erkeksen gel' tartışması

Mecliste kavga: 'Şerefsiz, Erkeksen gel' tartışması

Meclis görüşmelerine "seçim hilesi", "şerefsiz", "erkeksen gel", "saman" tartışmaları damgasını vurdu.

Mecliste kavga: 'Şerefsiz, Erkeksen gel' tartışması
16px
24px
19.11.2013 21:58
ABONE OLgoogle

Meclis Genel Kurulu'nda, Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine "seçim hilesi", "şerefsiz", "erkeksen gel", "saman" tartışmaları damgasını vurdu.

 CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, "Bize gelen duyumlara göre -bakın, AKP'liler- geçen seçimde bastırılmış milyonlarca oy pusulası kayıp. Bu oy pusulalarını AKP'liler alıyorlar, getiriyorlar, vatandaşlara dağıtıyorlar, AKP mührünü basıyorlar, sandık başına giden vatandaşlar bunu getirip zarfa atıyorlar, boş oy pusulasını getiriyorlar. Böyle bir suistimal var. Eğer, dürüst seçim yapmak istiyorsanız, namuslu seçim yapmak istiyorsanız; dürüst ve namuslu seçim yapmak, namuslu ve şerefli insanların işi" şeklindeki konuşmasına AK Partili vekiller sert tepki gösterdi. Tutanaklara şu konuşmalar yansıdı:

RECEP ÖZEL (Isparta) - Sen şimdi Yüksek Seçim Kurulu'na şerefsiz mi diyorsun?
 KAMER GENÇ (Tunceli) - O zaman, dürüst ve namuslu seçim yapalım, dolayısıyla hileli seçimin önünü keselim. Bunu keselim, böyle bir kanunu getirin. Yarına bu kanunla ne yapacaksınız? Milyonlarca basılı oy pusulasını getireceksiniz, AKP teşkilatlarına dağıtacaksınız, o dağıtımda getirecekler onlar bazı seçmenlere bu boş oy pusulalarını verecekler, AKP mührünün üzerine evet mührünü basacaklar, getirecekler boşu, tekrar verecekler. İşte, yiğitliğiniz varsa, biz dürüst bir seçim yapalım. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)
 MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Burada konuşan şahıs, seçim hilelerinden öyle bahsetti ki, yani hayatı boyu hileyle geçmiş gibi. (AK PARTİ sıralarından gülüşmeler) Anlatıyor: "Şöyle yaptınız, pusulaları böyle getirdiniz, sahte mühürlerle bunu yaptınız, sahte pusulaları buraya götürdünüz" Ya Allah aşkına hiç aklımıza, hayalimize gelmeyen şeyler anlatıyor! Yani, hani bir deyim vardır, biliyorsunuz: Sirkatini söylerken kendi meselesini söylermiş, tamamını söylemiyorum, ne olduğunu o bilir.
 AYTUĞ ATICI (Mersin) - Tersi, tersi. Şecaat arz ederken sirkatin

SAMAN ATIŞMASI

MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - Sirkatini söylermiş.
Bakın, değerli arkadaşlar, AK PARTİ grubundan ve diğer milletvekillerinden baktığımız zaman, böyle hileli bir iş, herhalde normal bir vatandaşın aklına gelmez. Hayatı boyunca yaptığı her türlü hileleri burada ifade etmeye çalıştı. Zaten, belli, kendisinin meşhur bir saman fabrikası vardı, nüfuz kullanarak Aksaray'dan Teşvik Kanunu karşılığında bedava arsa alarak ve orada kim tarafından geldiği belli olmayan belli bir paranın banka kanalıyla geçmesi gerekirken
 MALİK ECDER ÖZDEMİR (Sivas) - Sapla samanı karıştırma!
 MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - nüfuzla milletvekili seçildikten bir hafta sonra yüzde 5 hisseyle Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan birisi hilenin, hurdanın nasıl yapıldığını en iyi o şekilde o bilir. AK PARTİ'li milletvekillerine böyle bir lekeyi bulaştırmak kimsenin haddi değildir. (AK PARTİ sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar)
 Artı, bakın, bu seçimleri Yüksek Seçim Kurulu yapıyor. Şu anda burada konuşan kişi, Yüksek Seçim Kurulu'na hakaret etmiştir. Yüksek Seçim Kurulu filigranlı oy pusulalarını bastıracak, zaten bu kanun da onu ifade ediyor, zarfları bastıracak, mühürleri bastıracak, onlar nerede bastıracaklarını biliyorlar ama hayatı boyunca hile ile geçmiş kişinin başka düşünecek bir şeyi yoktur.
 KAMER GENÇ (Tunceli) - Herhalde, hayatı boyunca hileyle geçmiş, bir de saman Şimdi, Mustafa'ya ben dedim ki (AK PARTİ sıralarından gürültüler)
 KAMER GENÇ (Tunceli) - Benim hayatım hileyle geçseydi, en azından, Mustafa, senin gibi bir şeytan her zaman için hilelerimi bulurdu. Şimdi, zaten, senin ne olduğunu bilen bir insanım.
 ÜNAL KACIR (İstanbul) - Sayın Başkan, üslubuna dikkat etsin.
 SUAT ÖNAL (Osmaniye) - Kem söz sahibine aittir.
 KAMER GENÇ (Devamla) - Ayrıca, şimdi, değerli arkadaşlar, bakın, bunun örnekleri var. AKP'li belediyeler seçmeni zorluyor; getireceksin, boş oy pusulasını atacaksın, mühürlüyü götürüp atacaksın, boşu getireceksin.
 Ben diyorum ki -farz edelim ki ben bu hileyi yapıyorum- bu hileleri önleyelim, dürüst seçim yapalım. Mustafa, senin aklın ermez, dürüstlük nedir sen bilmezsin, tamam mı çünkü senin ne yaptığını ben iyi bilen bir insanım.
 Ayrıca da benim saman fabrikasıyla bir ilgim yok. Böyle bir şey oldu. Mustafa Bey bu saman konusunu çok dile getiriyor. Ben de bu kürsüde "Mustafa Bey, bu samanı çok seviyorsun. Merak etme, kışlık samanı sana ayıracağım." dedim, hala da onları getiriyor.
 Benim fabrikayla ilgim yok. Arkadaşlar kısa bir dönem için şey yaptı. Baktım ki olmuyor sizin iktidarınız zamanında, zararla sattım.
 MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Parayı nasıl aldın?

"ERKEKSEN GEL ÇIKALIM"

KAMER GENÇ (Devamla) - Eğer sen benim onu milletvekilliği forsumu kullanarak aldığımı ispatlamazsan müfterisin! (AK Parti sıralarından gürültüler) Erkeksen gel çıkalım, bunu ispat edelim namuslu bir insansan. Eğer ben bir kuruş orada nüfus kullanmışsam şerefsizim.
 MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Gazeteler yazdı. Milletvekili seçimlerden bir hafta sonra aldın.
 KAMER GENÇ (Devamla) - Eğer hiç kullanmadan Bana bu iftirayı atan da şerefsizin kendisidir. (AK PARTİ sıralarından gürültüler) Onun için, şerefli insansa gidelim araştıralım. Hakikaten, ben orada beş kuruş bir menfaat temin etmiş miyim, etmemiş miyim? Arkadaşlar, buyurun, siz iktidar partisisiniz. Yani benimle meşru yollardan mücadele etmekten acizsiniz; hırsızlıklarınızı, yolsuzluklarınızı dile getirdiğim için çıldırıyorsunuz. Bu hırsızlıkları, yolsuzlukları burada dile getirmemem için benim söz hakkımı elimden alıyorsunuz. Yiğitliğiniz varsa çıkalım, burada birer saat konuşalım bu konuları; sizin yaptığınız yolsuzlukları, hırsızlıkları (AK Parti sıralarından gürültüler)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde