Meclis'te 'kelepçeli eylem' kavgasından kareler... 3 kadın vekil yaralandı

Meclis'te 'kelepçeli eylem' kavgasından kareler... 3 kadın vekil yaralandı

Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka kendini Meclis kürsüsüne kelepçeledi. AKP'li vekiler Nazlıaka'ya müdahale etti.

Meclis'te 'kelepçeli eylem' kavgasından kareler... 3 kadın vekil yaralandı
16px
24px
19.01.2017 19:28
ABONE OLgoogle

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda kendisini Meclis kürsüsündeki mikrofona kelepçelemesinin ardından gergin anlar yaşandı. HDP'li milletvekillerinin Nazlıaka'yı ikna çabaları sırasında kürsü çevresindeki AK Parti'li kadın milletvekilleriyle kavgaya varan bir gerginlik patlak verdi. Yaşanan kavga sırasında HDP milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan yere düştü ve yerde göğsüne darbe alınca önce Meclis revirine ardından hastaneye kaldırıldı.

TBMM bugün ilginç bir eyleme sahne oldu. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılırken, kendisini Meclis kürsüsünde mikrofona kelepçeledi.

Nazlıaka'nın protestosunun uzun bir süre devam etmesinin ardından AK Partili kadın milletvekilleri kürsüye gelerek Nazlıaka'nın etrafını sardı. Bu sırada tartışma büyüdü ve arbede yaşanmaya başladı. Çıkan arbededen dolayı Nazlıaka'nın kolundan yaralandığı öğrenildi.

CHP'Lİ PAVEY YERE DÜŞTÜ

Arbedenin büyümesinin ardından HDP’li kadın milletvekilleri ile AK Partili kadın milletvekilleri birbirine girdi. Bu sırada CHP'li Şafak Pavey yere düştü, protez kolu çıktı. Aylin Nazlıaka ise muhalefet kulisine çıkarıldı. 

CHP'li milletvekillerinin desteğiyle sakinleşmeye çalışan Nazlıaka, 'Acı olan bana müdahale edenler AK Partili kadın vekillerdi. Oysa Cumhuriyetten önce biz kadınlar yok sayılıyorduk, oy bile veremiyorduk. Onların da bizlerin de Meclis'te olmasını sağlayan Cumhuriyet rejimini değiştirmeye çalışıyorlar. Saçlarımı çektiler, Şafak Hanım yere düştü. Ben orada özellikle MHP'li seçmene mesaj vermek, dikkatlerini çekmek için bu eylemi yaptım.' dedi.

GÖKÇEN ÖZDOĞAN ENÇ HASTANEDE TEDAVİ EDİLDİ

Öte yandan AK Partili kadın milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in de aldığı darbelerden dolayı hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

 Enç'in boynundan ve belinden darbe aldığı öğrenildi. Hastanede tedavisi yapılan Enç, oyunu kullanmak için tekrar Meclis'e geldi. Enç, Bakan ve vekillerin 'geçmiş olsun' dileklerini kabul etti.

CHP'Lİ PAVEY: GÖZLERİ DÖNMÜŞ GİBİ SALDIRDILAR

Yere düşen ve protez kolu çıkan CHP'li Şafak Pavey ise şu açıklamayı yaptı:

Gözleri dönmüş şekilde hepimize saldırdılar. Bu saldırı Anayasa geçtikten sonra bizlere yapacaklarının ayak izlerini gösteriyor. Ben kürsünün oradaydım. AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç önce vurmak istedi.

Araya HDP vekili Burcu Çelik Özkan girdi. Onun saçlarını çektiler. Enç, beni itti, yere düştüm. Diğer vekili saçından sürüklediler. Gözleri dönmüş gibi hepimize saldırdılar. Zaten görüntülerde de bunları göreceksiniz.

İŞTE KAVGADAN O KARELER

AKP'li kadın vekiller Nazlıaka'ya sert müdahalede bulundu. Müdahale sırasında HDP milletvekili Pervin Buldan ve CHP'li Şafak Pavey yere düştü.


 
 
AKP'li vekillerin sert müdahalesi sırasında yere düşen CHP Milletvekili Şafak Pavey'in yaralandığı bildirildi.


 Çıkan arbedede göğsüne sert darbe alan HDP Milletvekili Pervin Buldan revire kaldırıldı.

 Çıkan arbede sonrası CHP Denizli milletvekili Melike Basmacı'nın da kolu incindi. İlk müdahale Meclis ilk yardım merkezinde yapıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde